Wyobraźcie, że istnieją idioci gdzieś obok nas dla których jedną z kluczowych spraw jest to żeby zalegalizować marihuanę do palenia :D
Ale to trzeba mieć kvrwa gwóźdź we łbie. Nawet mając 13-15 lat nie byłem taki głupi jak niektórzy obecni dorośli, którzy rzekomo są zdolni do samodzielnego funkcjonowania.
@bojackHorsemanPatataj: jesteś strasznym ignorantem skoro kilkaset milionów które ucieka co roku to dla ciebie pierdoła, co przedkładasz nad gospodarkę?
@bojackHorsemanPatataj: sa i tacy dla których jedną z kluczowych spraw jest aborcja. Bo wiadomo że robią sobie ja co roku. Albo lepiej... wyimaginowana równość płac
@bojackHorsemanPatataj: a mi to generalnie zwisa bo sama nie palę i nie biorę niczego, ale z drugiej strony uważam, że jak ktoś chce jarać to i tak będzie jarał, lepiej dla niego żeby kupował z jakiegoś prawilnego źródła a nie od dilera spod śmietnika
@bojackHorsemanPatataj: To, że chcą zalegalizować to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale, że ludzie są tacy durni żeby ryzykować sprawę karną tylko po to żeby się naćpać to mi się w głowie nie mieści ¯\(ツ)/¯
@bojackHorsemanPatataj wydaje mi się, że dosyć ważna sprawa, ale na pewno nie kluczowa. Marihuana to kasa do budżetu, mniej syfu z ulicy, mniej łapania nastolatków za blanta, to mniej durnej pracy dla policjantów, gdzie są ważniejsze sprawy. Marihuana nie jest jakoś szczególnie uzależniająca, jak alko i papierosy no i można liny, ubrania i inne rzeczy robić.
@bacaa90: a ty przeczytaj Ekonomię w jednej lekcji, to się dowiesz że kasa która wydalibyśmy na blanty nie poszłaby na inne rzeczy, ergo zysk o którym mówisz w punkcie 4 i 5 wyniósłby równe zero. Do tego w bonusie mielibyśmy bardziej uzależnione społeczeństwo i więcej naćpanych oskarkow w trybie god-mode.
@chwila: ilu ludzi przejmuje się tą kasą do budżetu, a ilu po prostu chce legalnie ćpać i chodzić po ulicach jak yebane zombie?
Jak słyszę taki argument od patoli, którzy w dupie mają politykę, gospodardę, finanse, ale nagle w kontekście legalizacji marihuany budzi się w nich duch patriotyzmu i zależy im na budżecie państwa to mnie to rozpyerdala na łopatki :D
@bojackHorsemanPatataj: Ale wiesz, że można legalnie kupić hehenuanę w aptece i nie wymaga to za specjalnego trudu? XD O ile sam nie palę bo heheuana źle na mnie działa i po prostu mi się nie podoba, tak rozumiem ludzi którzy chcą sobie gibona raz na jakiś czas zapalić. Tego typu decyzja nie różni się znacząco od niedziel handlowych. Nie chcesz? Nie palisz. Nie chcesz? Nie idziesz w niedzielę do biedy tylko
No poszłaby na blanty, czyli trafiła do sprzedawców blantów, którzy mogliby ją wydać na inne rzeczy
No właśnie, to gdzie tu masz te profity dla budżetu? Na żadnym etapie nie powstają jakiekolwiek dodatkowe pieniądze.
Dokładnie, czyli najlepiej wprowadzić prohibicję, która jak pokazuje historia, działa wyśmienicie i nie prowadzi do wzrostu przestępczości zorganizowanej, ludzkiego cierpienia oraz wydatkowania gigantycznych środków z budżetu państwa na zwalczanie jej i jej skutków.
@Onuca jak nie powstają dodatkowe pieniądze? Legalny biznes, to legalne firmy. Legalne firmy płacą podatki, dają miejsca pracy, opłacają ludziom składki zdrowotne. Część kasy reinwestuja, żeby się rozwijać. Jak się rozwiną, to płacą jeszcze wcześniej. Ty weź lepiej przeczytaj tę ekonomię w jednej lekcji raz jeszcze ze zrozumieniem, bo jeżeli wyniosłeś z tej książki że swoboda prowadzenia działalności gospodarczej nie powoduje wzrostu zamożności to coś ewidentnie nie pykło.
@bojackHorsemanPatataj: wyobraź sobie jełopie, że ludzie mają wiele schorzeń, przypadłości, nie wszystkich życie rozpieszcza, pewnie lepiej se w łeb #!$%@?ąć, a nie zaraz, zakaz posiadania broni jest, zostaje sznur
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ale to trzeba mieć kvrwa gwóźdź we łbie. Nawet mając 13-15 lat nie byłem taki głupi jak niektórzy obecni dorośli, którzy rzekomo są zdolni do samodzielnego funkcjonowania.
#wybory #heheszki #420 #cpunydowora
@programista15cm: A no tak, zapomniałem, chłopski rozum, NO PRZECIEŻ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ziom, zamiast się ośmieszać, to sprawdź, zdziwisz się.
@bojackHorsemanPatataj: sa i tacy dla których jedną z kluczowych spraw jest aborcja.
Bo wiadomo że robią sobie ja co roku. Albo lepiej...
wyimaginowana równość płac
https://encenc.pl/argumentum-ad-absurdum
@Onuca: xDDDDDDDDDDDDDDD
No poszłaby na blanty, czyli trafiła do sprzedawców blantów, którzy mogliby ją wydać na inne rzeczy
Dokładnie, czyli najlepiej wprowadzić prohibicję, która jak pokazuje historia, działa wyśmienicie i nie prowadzi do wzrostu przestępczości
@chwila: ilu ludzi przejmuje się tą kasą do budżetu, a ilu po prostu chce legalnie ćpać i chodzić po ulicach jak yebane zombie?
Jak słyszę taki argument od patoli, którzy w dupie mają politykę, gospodardę, finanse, ale nagle w kontekście legalizacji marihuany budzi się w nich duch patriotyzmu i zależy im na budżecie państwa to mnie to rozpyerdala na łopatki :D
O ile sam nie palę bo heheuana źle na mnie działa i po prostu mi się nie podoba, tak rozumiem ludzi którzy chcą sobie gibona raz na jakiś czas zapalić. Tego typu decyzja nie różni się znacząco od niedziel handlowych. Nie chcesz? Nie palisz. Nie chcesz? Nie idziesz w niedzielę do biedy tylko
Tym wyżej się nie upyerdolisz, bo to ma mniej jak 0,3% thc
Masz rację.
No właśnie, to gdzie tu masz te profity dla budżetu? Na żadnym etapie nie powstają jakiekolwiek dodatkowe pieniądze.
@bacaa90: nie ma to