Wpis z mikrobloga

Mam Xbox Series S, mam wykupiony Xbox Game Pass na konsolę, mam minecraft ale jak chce grać online to jest napisane "...nie możesz grać ze względu na bieżącą konfigurację konta Microsoft". Ktoś wie, o co chodzi? Sprawdzałem ustawienia prywatności i niby wszystko mam odblokowane. #minecraft #xbox
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlodyapollo nie muszę zaglądać. Pierwszy jest core (stary gold) umożliwia on granie po sieci i zawiera kilka gier. Potem jest pc zawiera wszystko to co core + biblioteka gier na pc. Następnie konsola, zawiera to co core + biblioteka gier na konsolę. A najwyższy jest ultimate, zawiera core + pc + konsola.
@semen_korczaszko ma zapewne zablokowane granie w sieci w ustawieniach rodzicielskich, bo moje dzieci miały taki właśnie komunikat jak
  • Odpowiedz
Sorry za pozna odpowiedz. No to tak - mieliśmy kupionego tylko "Game Pass for console" który nie ma w sobie możliwości grania online, tylko same gry (na przykład Minecraft). Co zrobiliśmy to anulowałem "Game Pass for console" i zamiast tego wzięliśmy "Game Pass Core" i do tego kupiliśmy Minecrafta.
  • Odpowiedz