Wpis z mikrobloga

Trochę ta sytuacja z Rosją przypomina Niemcy w 38. Badają grunt i sprawdzają reakcję. I tak jak w 38 i z Czechami, tak teraz nikt nic nie robi. Myślę, że następna będzie Estonia a później to bój się boga. Polska pewnie jak dawniej będzie za Zachodem, tymczasem może powinniśmy ogłosić jakąś neutralność i mieć w------e albo cicho się z Putinem ugłaskać i iść na na Litwę.

#rosja #ukraina
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@voroshmitov: My powinniśmy się ugłaskać z Putinem? Chyba sobie kpiny robisz. Polska zawsze była skłócona wewnętrznie, ale na zewnątrz potrafiliśmy się zjednoczyć. Co z Ciebie za patriota? Pomyśl sobie teraz, jak dogadujemy się z Putinem, ogłaszamy neutralność w sprawie Ukrainy i jesteśmy taką ciotą Europy. Jak myślisz, kogo Putin zaatakuje pierwszego, jeśli będzie miał ambicje przejęcia krajów Europy?
  • Odpowiedz
@batq: Z drugiej strony co proponujesz jako alternatywę? Jakiekolwiek działania przeciw Rosji to zapewne bompa atomowa w ryj. I jeśli myślisz że jakiekolwiek państwo zachodnie na to zareaguje to chyba jesteś trochę oderwany od rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@lehooleh: 1/4 mieszkańców Estonii to Rosjanie osiedleni tam za czasów ZSRR. Rosja może się wpierdzielić by bronić "swoich" jak na Krymie. Jeszcze gorszą sytuacje ma Łotwa której ludność rosyjska to niemal 40 % ogółu ludzi mieszkających w tym kraju.
  • Odpowiedz
@voroshmitov: z tym patriotyzmem poniekąd masz rację, ale ja jestem z tych ludzi, którzy cenią honor ponad wszystko. Jeśli chodzi o alternatywę, to powinniśmy się dogadać z nowym rządem Ukrainy i stać się głównym rozgrywającym ze strony zachodu. Dodatkowo, powinniśmy zwołać Radę Europejską jako Polska i ogłosić, że jako partner i sąsiad Ukrainy, chcemy natychmiast wysłać obserwatorów UE na Krym. Niestety, mało kto wie, że Rosję nie obowiązuje Prawo Europejskie
  • Odpowiedz