Aktywne Wpisy
open_or_die +1012
Moja wieś nie zawiodła xD
Na 330 mieszkańców tylko 1 osoba oddała głos na kandydata z listy KO i bylem to ja xD
#wybory
Na 330 mieszkańców tylko 1 osoba oddała głos na kandydata z listy KO i bylem to ja xD
#wybory
Kruk_98 +1130
Babcia sie popłakała jak powiedziałem że na schetyne głosowałem do senatu XDDDDD i zaczęła mi mówić że przez moje pokolenie ruskie nas napadną, wspaniały moment, czekałem na niego 8 lat a smaku dodał hymn niemiec który puściłem żeby leciał w tle podczas rozmowy #wybory
Jak wyglądały muzłumańskie protesty przeciwko agresji hamasu skierowanej w ludność cywilną?
Była okazja żeby pokazać solidarność, równość, obrzydzenie do przemocy.
Teraz wszyscy się obudzili i krzyczą, bo okazało się, że mielenie nastolatek w topach lub niezorganizowanych żołnierzy było łatwiejsze niż starcie z regularną armią podążającą zgodnie z opracowanym planem.
#wojna #izrael #palestyna #rosja #ukraina
Oglądam obrazki z Gazy. Są one wyjątkowe paskudne, nie wdając się w szczegóły. Nie chciałbym być na miejscu tych ludzi i wzbudza to moje współczucie.
A potem przypominam sobie inne obrazki z Gazy, kilka dni wcześniej, gdy bojownicy Hamasu wracali z "łupami wojennymi" (zakładnikami/ciałami zabitych). Pamiętam tą powszechną euforię i uznanie dla zwykłego ataku terrorystycznego.
I tak sobie myślę, że przeraża mnie głupota, prymitywność i bezrefleksywnosc tych
@Grzesiok: to nie ma żadnego znaczenia. Palestyna miała pełne prawo się zradykalizować po osiemdziesięciu latach męczenia ich przez żydów. Uzbrojonych mieszkańców strefy gazy jest może ~3% i tylko oni mogą być celem ataków. Jak uważasz inaczej- popierasz wtedy zbrodnie wojenne.
Poza tym, nastroje cywilów nie mają żadnego znaczenia. Dopóki cywil nie chwyci za broń, to jest cywilem i nie można go bombardować.
Podłączanie się międzynarodówki islamskiej do konfliktu to kolejny problem, Hamas atakował Izrael pod swoją flaga, nie pod flagą Palestyny. Rozwiązaniem jest utworzenie niepodległego państwa Palestyny z konkretnym wytyczeniem granic. Wtedy międzynarodówka islamska też straci tam wpływy.
@waro: już powstała
1948
Następnie napadła na nowo powstały Izrael ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W efekcie przegrała i została wchłonięta
@selflessness: bo poprzednie imperia regularnie mordowały i wysiedlały żydów z tamtych terenów. Potem nagle sytuacja geopolityczna się odwróciła i Żydzi mogli przyjechać i odkupić tereny na których kiedyś mieszkali.
Nie cierpię obu , wybieram Żydów.