Wpis z mikrobloga

Najśmieszniejsze jest to, że nawet część rosjan w kraju czy za granicą protestowała przeciw morderczym praktykom putlera.

Jak wyglądały muzłumańskie protesty przeciwko agresji hamasu skierowanej w ludność cywilną?

Była okazja żeby pokazać solidarność, równość, obrzydzenie do przemocy.
Teraz wszyscy się obudzili i krzyczą, bo okazało się, że mielenie nastolatek w topach lub niezorganizowanych żołnierzy było łatwiejsze niż starcie z regularną armią podążającą zgodnie z opracowanym planem.

#wojna #izrael #palestyna #rosja #ukraina
Pobierz Grzesiok - Najśmieszniejsze jest to, że nawet część rosjan w kraju czy za granicą pro...
źródło: hehe
  • 16
  • 39
@Grzesiok: no niestety prawda.

Oglądam obrazki z Gazy. Są one wyjątkowe paskudne, nie wdając się w szczegóły. Nie chciałbym być na miejscu tych ludzi i wzbudza to moje współczucie.

A potem przypominam sobie inne obrazki z Gazy, kilka dni wcześniej, gdy bojownicy Hamasu wracali z "łupami wojennymi" (zakładnikami/ciałami zabitych). Pamiętam tą powszechną euforię i uznanie dla zwykłego ataku terrorystycznego.

I tak sobie myślę, że przeraża mnie głupota, prymitywność i bezrefleksywnosc tych
@waro: Jak żyjesz konfliktem dziesiątki lat, to i społeczność się zmienia, ale że żyjesz w Polsce czy innym spokojnym kraju, to łatwo oceniać, a trudniej zrozumieć ¯\(ツ)/¯
Była okazja żeby pokazać solidarność, równość, obrzydzenie do przemocy.

@Grzesiok: to nie ma żadnego znaczenia. Palestyna miała pełne prawo się zradykalizować po osiemdziesięciu latach męczenia ich przez żydów. Uzbrojonych mieszkańców strefy gazy jest może ~3% i tylko oni mogą być celem ataków. Jak uważasz inaczej- popierasz wtedy zbrodnie wojenne.
@selflessness: ale Ty #!$%@? człowieku kocopoly , i co z tego że tylko 3% ma broń ? Ale jak dzikusy , przywozili Kobiety , dzieci , starsze osoby czy zabitych żołnierzy , to pozostałe 97% tańczyło , śpiewało i dopingowało swoich terrorystycznych idoli ale co faja zmiękła jak zabitego żołnierza zastąpiły F15.
@Bibiwarum: to bzdury, jesteś kandydatem na zbrodniarza z takim podejściem. Połowa mieszkańców Strefy gazy to kobiety. Połowa mieszkańców to dzieci. Widziałeś ich wśród cieszących się?

Poza tym, nastroje cywilów nie mają żadnego znaczenia. Dopóki cywil nie chwyci za broń, to jest cywilem i nie można go bombardować.
@sepuqqu oczywiście, że biedne. Co ma wypowiedź jakiejś baby z Libanu, do ginących cywili, którzy rzeczywiście tam są?

Podłączanie się międzynarodówki islamskiej do konfliktu to kolejny problem, Hamas atakował Izrael pod swoją flaga, nie pod flagą Palestyny. Rozwiązaniem jest utworzenie niepodległego państwa Palestyny z konkretnym wytyczeniem granic. Wtedy międzynarodówka islamska też straci tam wpływy.
nie wiem czy Wolna Palestyna kiedykolwiek powinna powstać

@waro: już powstała

1948

Następnie napadła na nowo powstały Izrael ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W efekcie przegrała i została wchłonięta
fajnie, szkoda, że zdecydowana większość przyjechała tam po 1945 roku i prowadzi od tego czasu czystkę etniczną na ludziach, którzy rzeczywiście tam mieszkali od setek lat.

@selflessness: bo poprzednie imperia regularnie mordowały i wysiedlały żydów z tamtych terenów. Potem nagle sytuacja geopolityczna się odwróciła i Żydzi mogli przyjechać i odkupić tereny na których kiedyś mieszkali.
@selflessness: może dla Ciebie nie mają żadnego znaczenia dla mnie mają ogromne bo to pokazuje dokładnie jak oni popierają dzikusów z Hamasu , przez lata nie robili nic z organizacją terrorystyczną która działała w sposób okrutny od 1990 wykonując kilkadziesiąt zamachów w których ginęli dzieci kobiety gdzie wtedy była społeczność Palestyńska? Robili demonstracje i pikiety popierające zamachy , także nie ze mną te numery bruner.

Nie cierpię obu , wybieram Żydów.