Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +54
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
Tikyo +617
#powodz Przed chwilą wywiad z Ukraińcem, który pomaga przy budowie wału. Powiedział, że musi pomagać bo tu mieszka. Mam nadzieję, że chodź trochę to trafi do szurów anty ukraińskich
Głosowałem chwilę po 7 rano i podobnie jak ja udziału w referendum odmówiła co druga osoba :)
#polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
@XpedobearX: Niesamowite, że niektórzy 8 lat temu nie dostrzegali zbiegu okolicznosci w czasie oraz tendencyjnosci pytan pod kampanie partii zarzadzajacej referendum (bo jakiś grajek z innego obozu zaszczekał JOW, JOW, JOW no to i partia ówcześnie rządząca musiała zaszczekać, żeby nie być tą gorszą).
Ale ja wziąłem udział 8 lat temu, więc
Chciales przysrac, ze opozycjonisci na pewno sa slepi i sie sam w------s w swoja pulapke.
@XpedobearX: Nic bardziej mylnego. W tamtym czasie (8 lat temu) byłem wręcz zbulwersowany i zażenowany postawą mediów, które nie zaangażowały się w wypromowanie tamtego referendum - stąd taka niska frekwencja, która bolała mnie wtedy i boli do tej pory.
Bo o ile nie podobają (i wtedy nie podobały) mi się tendencyjne (czy tam nieprecyzyjne)
@Mr_Frodo: Z PISem pewnie będziemy mieć. https://www.schengenvisainfo.com/news/poland-ireland-slovenia-granted-most-eu-residence-permits-per-capita-in-2022-data-show/#google_vignette
@CocoJumbo266: Tu nie ma żadnego straszenia, oni po prostu realizują tutaj swoje interesy kosztem nas, nie rozumiem jak można tego nie widzieć.