Wpis z mikrobloga

tak po kilku dniach używania

#lumia920 >>>>> #nexus5 i to MOTZNO!!!

Zero jakiegokolwiek przycinania, czy wyłączania sie aplikacji jak to mialo miejsce na androidzie. Wykonanie dużo lepsze, nic nie skrzypi, Przyciski glosnosci nie telepia sie jak w pierwszej wersji nexa. Wyświetlacz w słońcu widać idealnie, na nexusie #!$%@? bylo widać. 28/30 używanych przeze mnie aplikacji jest dostepnych. Akcesoria tansze (ładowarka indukcyjna 99zł, silikonowe etui 29PEELEN oryginalne, Nokii). Lepsza jakość połączeń głosowych, gadam po kilka godzin z dziewczyną i zauważyła różnicę.

A to wszystko za uwaga, uwaga....600zł (3 miesięczna, używana, na gwarancji, stan 5/6). Nexus mnie kosztowal (1600 za 32gb)

Narazie jedyny minus to gniazdo microUSB ktorego nie cierpie w kazdym telefonie. Ale zamowie ładowarka indukcyjna i to rozwiaze problem :) CO mialem z kompa przeniesc to przenioslem (15gb muzyki) od drobniejszych rzeczy jest onedrive zintegrowany z windowsem. Jednym słowem -MIAZGA !!!

#windowsphone #bojowkawindowsphone #android #nokia #lumia
  • 37
@widmowy_dziobak: Teraz sie dosc duzo bawie, sms, wykop, telefon, mail, non stop wlaczona lokalizacja, bt, wifi i po odpieciu telefonu o 8 jak wracam o 17 to mam jeszcze z 25%. Tak czy inaczej, oczekiwalem od niego solidnego dnia pracy. W razie jakbym potrzebowal dluzszego standby to wlaczam oszczedzanie energii i 2 dni wytrzymuje
@widmowy_dziobak: ja swoją 920 ładuję co 2 dni, chyba że mam włączone cały czas wifi to wtedy co wieczór. Ale i tak nie miałem jeszcze baterii poniżej poziomu 40% więc jest super.

@fakdesystem: Używasz automatycznej jasności? Według mnie działa idealnie. Na słońcu wszystko widać, a wieczorem przy zgaszonym świetle nic nie razi.
@fakdesystem: Google, nigdy nie doświadczyłem żadnych problemów z tymi aplikacjami. No może na Nexusie 7 gdy wyłączyłem eksperymentalna maszynę wirtualna ART. Ale to tak zawsze z beta wersjami :)
@hczreiwz: ściśnij go dobrze, klekotanie przycisków jak widzę pomijasz.

@saymonek: Wlaczam chrome, odpalam wykop, loguje sie, wlaczam jakies znalezisko ktore ma duza stronke do zaladowania JEB! "aplikacja chrome zostaje zastrzymana, #!$%@? Ci w dupe cwelu" Klikam w google search na pulpicie "Google search zostala zatrzymana, #!$%@? Ci w dupe". Bez znaczenia czy cyanogen, czy stock rom. Wysypywanie sie appek innych autorow np. wykop pomine, dobra nie ich wina, ale nie