Wpis z mikrobloga

Czy konflikt izraelsko-palestynski pokazuje, ze obowiązkowe ćwiczenia wojskowe dla kobiet i mężczyzn to dobre rozwiazanie i nalezy je jak najszybciej wdrozyc w Polsce?

#izrael #palestyna #wojna #wojsko #ukraina #rosja
#4konserwy #neuropa #konfederacja #polska #bekazpisu
#patostreamy #pandoragate #logikarozowychpaskow
B.....t - Czy konflikt izraelsko-palestynski pokazuje, ze obowiązkowe ćwiczenia wojsk...

źródło: obowiazkowe_cwiczenia_wojskowe

Pobierz

Obowiązkowe Wojsko dla wszystkich w Polsce?

• Jeszcze jak! 50.7% (203)
  • Nieee, tylko zawodowe. 45.0% (180)
  • Nie mam zdania. 4.3% (17)

Oddanych głosów: 400

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Borg-Net: Ogółem jeśli mają być jakieś szkolenia wojskowe to powinny być dla wszystkich,gdyż nie rozumiem dlaczego kobieta nie miałaby zostać i walczyć za swój kraj razem z mężczyzną.Kobieta nie jest tak silna jak chłop do obsługi karabinu wielka siła jest nie potrzebna więc przeciwwskazań nie ma i powiem więcej,że przez te zmiany technologiczne kobieta nadaje się lepiej na żołnierza niż na policjanta.
  • Odpowiedz
@Borg-Net: Ogólnie to jestem za dobrowolną służbą wojskową dla każdego, ale jeżeli już z jakiś względów musiałaby być obowiązkowa, to powinna się tyczyć wszystkich, bez względu na płeć, poglądy, czy orientacje seksualną, gdyż wszyscy jesteśmy według konstytucji równi wobec prawa. Obowiązkowa służba TYLKO dla mężczyzn to jakiś patologiczny, nielogiczny, niekonsekwentny relikt przeszłości, którego już nigdy nie powinno być.
  • Odpowiedz
@Borg-Net: ja jestem kobieta i uważam, ze szkolenia dla wszystkich z obszarów pierwszej pomocy, zasady survivalu, podstawowa obsluga broni itd po to by w razie niespodziewanej sytuacji powinny być norma a nie obowiązkiem. Nie jestem za wojna, nie popieram ani jednej ani drugiej strony bo uważam ze każdy konflikt to teatr dla świata, a wywołane są przez osoby, które nigdy w nich nie ucierpią ale jako społeczeństwo lepiej być przygotowanym
  • Odpowiedz