@wow: zaplusowałbym, gdyby nie fakt, że płacą mi za każdą przepracowaną godzinę. nieliczne miesiące z 23 dniami roboczymi jakimi zwykł być np. sierpień sprawiają mi radość (szczególnie 10. kolejnego miesiąca) ;)
popatrz.. a jak tak głupio powtarzam bez sprawdzenia :)
@wow: Nie wiem czy piszesz serio czy dałem się strolować, ale jak serio to powinnaś się ogarnąć. Rzut oka na kalendarz pozwala stwierdzić, że taka sytuacja występuje wtedy i tylko wtedy, kiedy pierwszy dzień sierpnia wypada w piątek. Nawet małe dziecko potrafi stwierdzić, że prawdopodobieństwo tego zdarzenia wynosi 1/7 (bo tydzień ma 7 dni), czyli będzie ono występowało średnio co siedem
Oświadczenie babki która nadzorowała loterię - czyli wychodzi na to że wszystko było legalne i co najlepsze zatwierdzone przez urząd skarbowy. A teraz policja nagle stwierdza że była nielegalna i robią akcję jakby aresztowali pablo escobara
Czy wiecie, że sierpień 2014 będzie mieć 5 piątków, 5 sobót i 5 niedziel.
Zdarza się to tylko raz na 823 lata.
Chińczycy nazywają to "Kieszeń pełna srebra".
@jarema87: racja, dzięki - poprawiłam :)
@wow: G---o prawda, każdy układ dni powtarza się najrzadziej co 28 lat ;P
ps.
źródło: comment_OxK7nBx7OXZ04sU47nzvJFu0wBddBoyU.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_cB6x7rQAIk9vT1GSamJEQH6DOWOS1alv.jpg
Pobierz@wow: taa, a kolejne będą w: 2025, 2031, 2036, 2042, 2053...
@fir3fly: popatrz.. a jak tak głupio powtarzam bez sprawdzenia :)
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_RlaWp1kD9O9ZwGDiy3tEiJ0mdTk27afi.jpg
Pobierz@wow: Nie wiem czy piszesz serio czy dałem się strolować, ale jak serio to powinnaś się ogarnąć. Rzut oka na kalendarz pozwala stwierdzić, że taka sytuacja występuje wtedy i tylko wtedy, kiedy pierwszy dzień sierpnia wypada w piątek. Nawet małe dziecko potrafi stwierdzić, że prawdopodobieństwo tego zdarzenia wynosi 1/7 (bo tydzień ma 7 dni), czyli będzie ono występowało średnio co siedem