Aktywne Wpisy
wojciech-kozakiewicz +446
Wzywam ponownie @KRZYSZTOF_DZONG_UN Wybory były transparentne. Albo usuwasz konto, albo do końca życia będziesz dźwigał brzemię łgarza. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kratofel123 +2
Mirki, czy ktos korzystal ze spryskiwacza/atomizera do oliwy lub oleju? Jak sie sprawuje, jestescie zadowoleni? Jaki konkretny model byscie polecili?
Przeczytalem opinie pod kilkoma modelami i niestety powtarzaja sie te same zarzuty: zamiast mgielki mamy strumien lub kapanie, szybko sie psuje itp.
A moze lepiej z tego zrezygnowac i kupic jeden z gotowych olejow w sprayu?
Ponizej zdjecie przykladowego modelu atomizera
#dieta #gotowanie #mirkokoksy
Przeczytalem opinie pod kilkoma modelami i niestety powtarzaja sie te same zarzuty: zamiast mgielki mamy strumien lub kapanie, szybko sie psuje itp.
A moze lepiej z tego zrezygnowac i kupic jeden z gotowych olejow w sprayu?
Ponizej zdjecie przykladowego modelu atomizera
#dieta #gotowanie #mirkokoksy
Za 10 funtów nakupiłem żarcia chyba na tydzień, w tym polskie produkty oraz keczup Łowicz, którego zawsze chciałem spróbować, a w Polsce nie miałem okazji kupić. Jak kupię porządny telefon to pod moim tagiem zrobię coś z serii zakupów za 50 PLN. Generalnie jak ktoś się boi angielskiej żywności to bez problemu nakupi polskich produktów, nawet słodyczy. Problem może być z chlebem, nie znalazłem niczego ciekawego.
Chciałem kupić buty sportowe, ale wybiorę się jutro. Dobre markowe to koszt ~20 funtów w promocji, która się zdarza tu często bez powodu. Oczywiście są i takie za 60 funtów, ale na co to komu... Do tego wziąłem bluzę Everlasta przecenioną z 89£ na... 12. Ceny ubrań tu są rewelacyjne, nawet na polską kieszeń.
Nowego iPhona 5 mają za 400£, ale nie zwróciłem uwagi czy to na kartę czy jak. Ogarnę to po tym jak dostanę pracę.
[ #emigracja #tfnuk #anglia ]
1. Od kiedy jesteś w UK?
2. W jakim mieście mieszkasz?
3. Ile wziąłeś kasy ze sobą na początek?
To było 7 lat temu, teraz już łatwiej o żarcie z kontynentu: na przykład kwaśna śmietana, czy więcej jak jeden gatunek żółtego sera, biały ser, lepsze wędliny.
@bialaowca: znalazłem pączki! Pełno takich z dziurką, ale i te "polskie" się znajdą.
@TalesFromNebula: Dlatego zdarzalo mi sie widziec ciuchy z wyprzedazy z Pennyego / Primarku czy Dunsa na polskich targowiskach z metka, tylko koncowka z cena wycieta :)
Tag dodany do obserwowanych.
POwodzenia i pozdro z wyspy obok
w polsce chcialem kupic adidasy do biegania z bierznikiem na przelaj w tani sklepie martes czy cos takiego 649zl ... modele ze znizka 249zl
;P
@karolzzr: ciemno, ale mieszkanie już wynajęte przez neta za pomocą koleżanki. Jestem po tech. informatycznym, ale nie mialem okazji do zdania egzaminu niestety.