Wpis z mikrobloga

@WallyGator: jeśli na stacjach masz dsn'y odbc do mysql (obojętnie czy systemowe, czy plikowe) to w czym problem? wiele razy przerabiałem podobny temat u siebie (wraz z bujaniem się z accesami skompilowanymi do nieszczęsnego .mde) i nigdy problemu nie było po modyfikacji jedynie dsn'a. "nieudane wywołanie odbc" może wskazywać na mnogą ilość dsn'ów na stacji, a poprawienie tylko jednego, zmianę nazwy, a w źródle danych pozostawienie starej i pewnie jeszcze
  • Odpowiedz
@tomix: Dzięki za odpowiedź. Akurat DNSów nie ruszałem, zmieniły się adresy IP na stacjach + serwerach, przez co access próbuje połączyć się z bazą po starym adresie IP - ma tak ustawione na sztywno w samym pliku .mdb. W sterownikach ODBC na stacjach jest ustawiona już prawidłowa adresacja. Gdy próbuję na nowo zrobić tabele połączone to wyskakuje mi właśnie ten błąd. Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ;)
  • Odpowiedz
@WallyGator: chyba trochę źle mnie zrozumiałeś ;) ja nie o DNS, ale DSN ;D DSN to konfiguracja połączenia ODBC ze stacji do bazy. Tam szukaj błędu i rozwiązania Twojego problemu.
  • Odpowiedz