Wpis z mikrobloga

Mam stację dokującą Dell WD19S i jak obraz na portach ładnie się wyświetla to brak komunikacji sieciowej i USB (nie wykrywa dysków, urządzenia sieciowego nie widać).

Czy jest jakaś szansa na uruchomienie tej stacji? Pacjent: Macbook Pro M1.

Dzięki z góry za pomoc.

#apple #macbook #macos
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirekwirek mam innego docka od della i wszystko działa poza myszką i klawiaturą
Dlugo nie szukałem ale generalnie nie znalazłem rozwiązania
Coś tam pod windowsem niby można podziałac bo mają jakieś sterowniki
Pod apla nic
  • Odpowiedz
  • 1
@slabehaslo: Zrobiłem update do najnowszych wersji ale bez powodzenia. Z tego co widzę to można dokupić moduł TBS, ale w tej cenie co moduł to dostanę Dell D6000. Tylko z kolei ma tylko jedno wyjście UBC-C.

A szkoda, bo tego WD19S mam za free ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@slabehaslo: Ale inny numer. Cieszyłem się, że Mac cichy, bo wentylatorki rzadko chodzą, a... ta stacja dokująca co jakiś czas szumi ;)

w safari

@slabehaslo: Do Safari zabieram się odkąd kupiłem Maca i z przyzwyczajenia ciągle na Firefox. Opłaca się na to Safari przejść?
  • Odpowiedz
Opłaca się na to Safari przejść?

@mirekwirek: ja początkowo po przesiadce tylko Chrome, potem Chrome+Safari i teraz już tylko Safari. fajnie się integruje z iPhone, poza tym praktycznie niczym się nie różni, ładniej (schludniej) wygląda IMO.
ale to co głównie mnie przekonało to przeglądarkę mam zawsze w fullscreenie czyli jako osobny pulpit i tam ją sobie zostawiam, po kilku godzinach (czy tam na następny dzień) w Safari karty nadal są
  • Odpowiedz
  • 0
@kabzior: No ja od rana próbowałem dzielnie powalczyć z Safari jako podstawowa przeglądarka i na szybko minusy:
- Facebook, a dokładnie messenger nie działa
- MS Teamsy nie działają
- Pomimo dwóch kont na MacBooku zakładki z prywatnego konta pokazują się na drugim koncie (są profile, ale zakładki z podstawowego konta i tak widać)
- w trybie prywatnym jak otwieram nową zakładkę co już wcześniej otwartą to i tak na
  • Odpowiedz