Aktywne Wpisy

#czujedobrzeczlowiek
Właśnie dokonałem obywatelskiego zatrzymania pijanego kierowcy. Moja uwagę zwróciła niebezpieczna jazda kierowcy na zagranicznych blachach i zadzwoniłem na policję i kontynuowałem pościg na polecenie dyspozytora jednocześnie mówiąc gdzie jestem żeby patrol mógł zatrzymać samochód. Kilka razy na czerwonym przejechałem ale podobno nie będę mieć mandatu xD
Szczerze jestem pod wrażeniem reakcji policji bo dosłownie po 5 minutach i kilku skrzyżowaniach temat był załatwiony. Zabawę zaczęliśmy przed Zachodnim jadąc od Centrum a to miejsce to jest za metrem Płocka.
Z
Właśnie dokonałem obywatelskiego zatrzymania pijanego kierowcy. Moja uwagę zwróciła niebezpieczna jazda kierowcy na zagranicznych blachach i zadzwoniłem na policję i kontynuowałem pościg na polecenie dyspozytora jednocześnie mówiąc gdzie jestem żeby patrol mógł zatrzymać samochód. Kilka razy na czerwonym przejechałem ale podobno nie będę mieć mandatu xD
Szczerze jestem pod wrażeniem reakcji policji bo dosłownie po 5 minutach i kilku skrzyżowaniach temat był załatwiony. Zabawę zaczęliśmy przed Zachodnim jadąc od Centrum a to miejsce to jest za metrem Płocka.
Z

źródło: IMG_20240924_220816
Pobierz
kizalfon +3
Mój starszy, który jest z gatunku gentlemanów jeżeli chodzi o transakcje kupna i sprzedaży popełnił błąd i wpłacił jakiemuś handlarzowi 3000zł zaliczki za Renault Espace. Ostatecznie zrezygnował z kupna tego samochodu i tutaj zaczęły się problemy: gość nie chce zwrócić kasy, a w rozmowie telefonicznej jest opryskliwy, niemiły i rozłącza się. Stwierdził nawet, że "możesz oddać mnie do sądu, proszę bardzo". Czyste chamstwo, ja czegoś takiego nie lubię.
Niestety zaliczka była wpłacana jako "zadatek" i prawnie nie można już nic ponoć z tym zrobić.
Ja bym jednak tak tego nie zostawił i zareklamował odpowiednio "komis" samochodowy tego cwaniaka.
Da
Niestety zaliczka była wpłacana jako "zadatek" i prawnie nie można już nic ponoć z tym zrobić.
Ja bym jednak tak tego nie zostawił i zareklamował odpowiednio "komis" samochodowy tego cwaniaka.
Da
Konfederacja---> chce gigantycznej obniżki podatków, ale nie ma pojęcia jak załatać powstałą dziurę budżetową
Poza kwestiami obyczajowymi, te partie niczym się nie różnią
#polityka #konfederacja #lewica #wybory #takaprawda
@tomasz-kalucki: no nie zrownuj wszystkich do jednego poziomu. Koszt obietnic konfy jest ogromny kiedy nie podają żadnych oszczędności realnych. Ko ma duuuzo mniejszy koszt obietnic
@mango2018: ( ͡º ͜ʖ͡º) serio porównujesz dodruk pieniądza w celu wywalenia go w "usługi" publiczne z obcięciem wydatków państwa na te "usługi"? Ekonomii to od Ryśka się uczyłeś.
@mango2018: wcale nie mówili że będą tnąc wydatki państwowe. Tak sobie ubzdurali, że wszystkie socjale zostaną a oni utną podatki prawda?
@qluch: żeby tylko podali jakie to wydatki chcą obcinać
@Kupamilosci: które konkretnie wydatki chcą ciąć?
@tomasz-kalucki: tak ale mimo wszystko cięcia podatków bez cieć wydatków to po prostu w uproszczeniu koszt
@Ayessare: To są obietnice KO, które będą kosztować pieniądze z budżetu:
In vitro z budżetu państwa
600
@Wokawonsky: Gdzie tak mówi?
Masz program konfy
https://konfederacja.pl/app/uploads/Konfederacja_WiN_Program_2023-1.pdf
Proszę wskaż mi, gdzie postulują zlikwidowanie podatków innych niż gównopodatki ze screena.
Główne podatki zasilające budżet zostają.
źródło: Screenshot 2023-09-29 at 11.08.57
Pobierz@mango2018: na filmie
i coś świeższego
https://polskieradio24.pl/5/1222/artykul/3241797,konfederacja-chce-likwidacji-13-i-14-emerytury-mentzen-tlumaczy-to-za-drogie
@mango2018:
źródło: Screenshot 2023-09-29 at 11.15.18
Pobierz@niecodziennyszczon
To w takim razie PiS to lewica czy prawica?
Bo gospodarczo to z prawicą niewiele ma wspólnego, poza tym, że tak się nazywają.
Natomiast z lewicą niewiele mają wspólnego w kwestiach obyczajowo-społecznych.