Aktywne Wpisy

uncle_freddie +28
Nieuznany karniak Alvareza, podwójne dotknięcie
MIRROR: https://streamin.one/v/5b2e365f
#mecz #meczgif #premierleague #realmadryt #atleticomadryt
MIRROR: https://streamin.one/v/5b2e365f
#mecz #meczgif #premierleague #realmadryt #atleticomadryt
źródło: alps
Pobierz

Seshu +88

#nieruchomosci #kredythipoteczny
źródło: temp_file7589220549510344768
Pobierz@w9rT_wv_bIAn37l: nie przekonasz go, że kataster podniesie ceny, tutaj kłania się elementarny brak wiedzy ekonomicznej
nawet jak mu wprowadzą ten kataster i mieszkania pójdą do góry jak przewidujesz to wymyśli sobie nowego wroga: a to źle wprowadzili kataster; a to za mały, a to na za małą ilość mieszkań
jak z wyborcami pisu, ich nie przekonasz, że dwukrotnie wyższa emerytura przy
@Metylo: xd
Komentarz usunięty przez autora
@Metylo: bardzo mnie cieszy że wyciągnąłeś ten wpis :) widzisz staram się edukować i zanim podejmę się jakiejś edukacji sprawdzam czy warto stąd moje pytanie na mirko o trader21
w Twoim świecie takie pytanie oznacza, że
@lecho182: Ten pomysł przetestowały już Chiny, ale chyba nie wyszło im to na dobre xd
dostalam dwa mieszkania w spadku jedno po rodzicach (w miescie ~400k) jak sie rozwiedli, drugie po babci w (w 650k miescie), ja sama pracuje i sobie wlasne wynajmuje a dochod pasywny mam z tych dwoch pierwszych (dla bezpieczenstwa finansowego wynajmuje tylko pokoje i wylacznie studentom, nigdy calego mieszkania jednej osobie)
nie sa to jakies duze pieniadze, ale nieco ponad 2000zl miesiecznie na czysto wleci, mega ulatwia to
@Metylo: Nie ma sie nad czym specjalnie zastanawiac. Spółka z o.o. jest osobna osobowoscia prawna, moze posiadac nieruchomosci, wystarczy wiec zakladac osobna spolke na kazde mieszkanie i omijasz katastralny.
Zeby katastralny byl skuteczny to musi byc nalozony od pierwszego mieszkania. Natomiast wtedy niszczysz rynek mieszkaniowy.
@dziacha: spowoduje to jedynie to, że do każdego minimalnego najmu będzie jeszcze "opcjonalna" opłata za np. wypożyczenie telewizora czy co tam chcesz, finalnie cena za najem będzie taka sama jak przed tym genialnym pomysłem xD
Komentarz usunięty przez autora
@dziacha: Problemu w tym nie ma, z tym ze jest to najlepsza metoda na zniszczenie miasta.
Cena maksymalna wynajmu oznacza to, ze ograniczasz podaż mieszkan na wynajem (no bo skoro sie nie oplaca wynajmowac to mniej osob chce bedzie w ogole posiadac mieszkana na wynajem). A skoro nie oplaca sie posiadac mieszkana na wynajem tzn. ze nie oplaca sie kupowac.
@Metylo: nie wprowadza nigdy, cała wierchuszka tego kraju jest zapakowana po jaja w betonowe złoto, ich działania od kilku lat są kierowane w podbicie jego wartości a kredyt 2% jest tego doskonałym przykładem