Aktywne Wpisy
Mamy problem z demografią XD Tymczasem demografia w ciągu ostatnich 100 lat gdzie mieliśmy komunizm i dwie wojny światowe zwiększyła się o prawie 4 razy z 2mld do ponad 8 mld ludzi xD To ja się pytam gdzie jest sufit? Rozumiem że w 2124 chcielibyśmy znowu 4 razy więcej ludzi czyli 32 mld ludzi na świecie? Tak aby utrzymać obecne tempo? W ostatnich 100 latach świat zaliczył tak ogromny wzrost liczby ludności
Rasteris 0
Moja sprawa przedstawia się następująco.
W dniu 7.08 zakupiłem polisę AC w HDi, pakiet serwisowy na oryginalnych częściach, ja wskazuje warsztat w którym ma być dokonana naprawa, brak udziału własnego tzw. "all". Wartość pojazdu wyceniono na 59800 brutto( był to jeden z czynników,który miał wpływ na wybór tego właśnie ubezpieczyciela)
W dniu 19.08 miałem stłuczkę z mojej winy, więc wybrałem warsztat ASO Hyundai, żeby oni zajęli się naprawą i tutaj zaczyna się cyrk. Warsztat wycenił naprawe na 39tys.zl co jest blisko 70%wartosci ale jej nie przekracza. Przez ponad miesiąc czasu Warta odrzucała kosztorys przedstawiony przez ASO, gdyż nie chcieli uznać wymiany kolumny kierowniczej. Po miesiącu przepychania się z ASO, nagle napisali, że wartość naprawy przekracza 70%wartosci auta, gdzie wycena warsztatu się nie zmieniła. Czy oni mogą tak zrobić? Kurde człowiek chce, żeby naprawili samochód a tu takie cyrki, które trwają już 1.5miesiaca, a auto nadal nienaprawione. Czy ktoś z was zna się na tego typu sytuacjach, bo nie chce, żeby uznano szkodę całkowitą tylko, żeby naprawili auto. Dziękuję za odzew.
#motoryzacja, #ac, #ubezpieczenie, #wykopefekt, #mechanikasamochodowa, #pomocy
ja po dzwonie z oc bujałem się 3 miesiące, bo zaniżano wartość pojazdu
dopiero po interwencji prawnika "wszystko się dało"¯\(ツ)/¯