Aktywne Wpisy
BurzaGrzybStrusJaja +1400
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
prawiczek92 +60
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Obecnie wynajmuję kawalerkę na Gaju. W zasadzie od 3 lat nie wyściubiłem nosa poza obszar Magnolia-Korona-Grunwald-Gaj-FAT. Szukam sobie jednak powoli mieszkania na bekę 2 % (nie spieszy mi się, nie jestem w 100% pewien czy zapuścić tu korzenie) i pojeździłem trochę w ten weekend po mieście. Oczywiście nie liczę na nic w centrum, bo nie zarabiam tyle co przeciętny wykopowy programista. Moje obserwacje:
- na Lipie nic się nie zmieniło od covida, dalej zadupie jakich mało bez jakichkolwiek usług (budowanej tu szkoły nie liczę), jak nie pracujesz gdzieś w okolicach Kwiskiej (143) lub Grundwaldu (111), to RIP. Choć i tak dojeżdżać 50 min na Grunwald to iks De.
- na Maślicach przez te kilka lat strasznie zagęściła się zabudowa. Z usługami trochę lepiej, jest kilka marketów, siłka itp., ale dojazd do centrum dalej lipa. Choć podobno ma być tramwaj za parę lat, coś słyszałem w tym tygodniu.
- Stabłowice - może warte rozważenia w przypadku pracy 100% remote, bo nie wygląda to tragicznie, ale przez odległość od centrum odpada na moim etapie życia.
- na Klecinie wszystko w okolicy tramwaju jest już zabudowane, i budują już całkowicie na polach przed Bielanami. A ceny to jedno wielkie WTF, także na wtórnym.
- Partynice - wracając z Kleciny zajrzałem, czy dalej Zwycięska jest tak zawalona jak kilka lat temu. Myliłem się, jest jeszcze gorzej.
- Jagodno - byłem tu pierwszy raz w życiu, ale doskonale rozumiem dlaczego to osiedle stało się memem.
Wnioski: jak żyć, panie premierze? Może Maślice wyglądają jako tako, ale cała reszta to syf. Trzeba chyba zrewidować plany i kupić coś w komunistycznej płycie w miarę blisko centrum/tramwaju (o ile znajdę na wtórnym cokolwiek wartego uwagi w dzisiejszych porąbanych czasach). Albo zdecydować się na jakąś szeregówkę w takiej Miękini lub innych Siechnicach i pogodzić się z dojazdem pociągiem; przy pracy hybrydowej jest to do przeżycia. O ile w ogóle warto się pakować w nieruchomość w wojewódzkim (pozdro dla @bzyku95 i @Kopyto96)
#nieruchomosci #wroclaw
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: to lepiej się zastanów, bo koniec programu każdego dnia coraz bliżej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z zadupi to dalej najlepsze są Lipa i Jagodno. No ewentualnie Psie Pole, jak ktoś już zrozumie, że do centrum i tak się jeździ max 2 razy w miesiącu, ale do tego trzeba dorosnąć ( ͡
@Ogau: nie chodzisz na żadne siłownie, do kina, teatru, na spotkania ze znajomymi?
@Ogau: prawda to. Cóż jednak poradzić, że mi w obecnym miejscu wygodnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak znajdę mieszkanie jedyne w swoim rodzaju to i pracy poszukam w jego okolicy. Łatwiej w końcu zmienić robotę niż mieszkanie ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
@dafto: kuzyn kupował 60km od Wrocławia. Niecałe 7k z metra. Także no nie wiem, nie wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dafto: i co tam robisz, czego nie ma na Psim Polu czy Partynicach?
A na miescie lubie bywac. Masa znajomych, duzy wybor restauracji, koncerty w piatki i soboty, no i od czasu do czasu jakis dcf czy teatr, nfm. Zbiera sie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dafto: też tak myślałem, ale widać inflacja zrobiła swoje. W.sumie to kto ci sprzeda nowe mieszkanie za 200k, jak trafi się poważniejsza usterka i popłynie na 10-20% tej kwoty w naprawie? ¯\(ツ)/¯
Masa znajomych? Ile ty masz lat? 22? Zaraz wszyscy bachory porobią i znajomych będziesz oglądał, jak wrzucą zdjęcie z bombelkiem na
@przecietnyczlowiek: w sumie
Psiak nie byłby najgorszy, gdyby nie konieczność jazdy do pracy w inne miejsce niż okolice rynku/Grunwaldu. Dodatkowo lokalizacja nie do końca mi pasuje, gdyż rodzinę mam na południowy zachód od Wrocka, rodzice młodsi nie będą i wolałbym nie tłuc się przez całe miasto jadąc do nich. No i nie dorosłem jeszcze do niejeżdżenia do centrum , żona i gówniaki przede mną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NuklearnySzpadel: co do patoli, to wg mnie jak wszędzie. Co do dojazdu i cen, to się zgadzam.
@dafto: teatr to mem. Wszyscy podnoszą ten argument, a zapytani o ostatnią wizytę mówią o czasach liceum ( ͡° ͜
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz
@mirko_anonim: w tym roku miało nie być limitów. W przyszłym będą