Wpis z mikrobloga

@HereAfter: No tak, dlatego w twoim wyimaginowanym świecie jak napiszesz na portalu vipok.ru żeby nie głosować na TD albo Lewicę to wtedy oni otrzymają 0% głosów i nic się nie zmarnuje XDDD

A tę sytuację załatwił właśnie m.in. Miller na którego się powołujesz, żeby było jeszcze śmieszniej.

Przerzucanie głosów na KO to najlepszy sposób aby KO miało wysokie poparcie, ale opozycja nadal miała za mało mandatów i żeby PiS dalej
  • Odpowiedz
@jamajskikanion dokładnie, ja tam nie ufam do końca KO i Tuskowi. Ale najważniejsze to rozwalenie układów PiSu. Ważne by oderwać im dostęp do kasy i wladzy, a wtedy już wielu się od nich odwróci. Ważne by rozwalić propagandę w TVP, która budowali od lat, a nawet wywalenie głównych propagandystów lub zmuszenie ich do przeczenia własnym kłamstwo to będzie wiele. PiS bez żadnych skrupułów i z władza wiekszosciowa potrzebowało lat by doprowadzić
  • Odpowiedz
Oprócz zwyczaju nie ma żadnych stałych zasad kogo ma prezydent wskazac

@stan-tookie-1: gdyby był sąd konstytucyjny, a nie wydmuszka to ten zwyczaj by wystarczył :)
  • Odpowiedz
@HereAfter: weźcie wy już spier.... PSL i polska 2050 muszą przejść przez próg, tak samo lewica(oba po kilkanaście %najlepiej)i nawet konfa delikatnie, później niewielka różnica między PiS i PO i jest nieźle.
  • Odpowiedz
@HereAfter: Lol, jaka cudowna dyskusja pod wpisem. Pełen spontan pisowców i konfederatów.

Nie pogońmy PiSu od władzy i nie wspierajmy opozycji bo Miller coś powiedział xDD
  • Odpowiedz
  • 1
@HereAfter Wcześniej nie miałem zamiaru głosować na PO, jak teraz Miller mi powiedział że trzeba głosować na PO to tym bardziej nie mam zamiaru tego robić.

Partyjny przekaz to nie informacja, komucha Millera powinno się odstawić do Kalingradu, tam gdzie jego miejsce i tu się z Konfiarzami zgadzam.
  • Odpowiedz
@HereAfter: Przecież procedura wyłaniania rządu jest zapisana w konstytucji. PiS wygra, prezydent wskazuje Matiego, jemu nie udaje się uzyskać wotum zaufania, więc Sejm sam wybiera swojego kandydata. Jeśli znów się nie uda, powtórka do prezydenta, a później rozwiązanie Sejmu i wcześniejsze wybory. Minus jest taki, że przez ten czas mamy cały czas poprzedni rząd, ale to i tak w sumie niewiele zmienia, bo jeśli opozycja nie będzie miała większości do
  • Odpowiedz
  • 0
@HereAfter To oczywiste, że partia, która WYGRAŁA wybory wystawia kandydata na premiera i tworzy rząd. Kwestia większości sejmowej lub jej braku nie ma nic do rzeczy. Te pomysły, że rząd będą tworzyć partię, które PRZEGRAŁY wybory to jedno wielkie xD.
  • Odpowiedz
@HereAfter: I tak od dwudziestu lat musisz głosować na Tuska żeby odsunąć PIS od władzy. Musisz głosować na PiS żeby odsunąć Tuska od władzy.
Taki c#uj ????????
Na pewno nie zagłosuje na POPIS.
  • Odpowiedz
  • 0
@HereAfter Widziałem ten post. To jest gówno prawda chcą zacementowac sejm. W kolejnych wyborach będzie tylko PiS lub KO do wyboru. Jeśli opozycja faktycznie będzie chciała obalić ten rzad to stworzą rząd koalicyjny. Jako Polacy nie mamy instynktu demokracji co wykorzystują politycy. Zreszta nie tylko my bo Ukraińcy walczą za wolność dla oligarchów którzy nie byli w elicie moskiewskiej. Tak naprawde Ukraina nigdy nie będzie wolna.
  • Odpowiedz