Aktywne Wpisy
Richtig_Piwosz +38
Wczoraj znowu odwiedziliśmy castoramę ;)
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
sinuh +251
#cyberpunk2077
Z pobocznych rzeczy będą też wyścigi.
@JPNyygaa: Nie no, jaki downgrade? Wyścigi na płotce były tak pasjonujące, jak te Night City. Walki na pieści to też zawsze była lipa. Różowe okulary ci się na oczy założyły.
@DEWASTATOR_TM: Skąd to info?
W cymberpapaj 2137 masz "zaszczel go" albo inne "wyeliminuj cel" no cmon...
Mogą sobie upgradować grafikę do MSAA x128, turbogiga rejtrejs, ale to dalej jest puste gówno, że na zadupiu w gta 4 czy nawet SA się więcej działo, że o wieśku nie wspominając (już nie kopmy leżącego z tym
@BetonowePlacki: No jak to bez bijatyk? ( ͡º ͜ʖ͡º) Jest bijatyka zawsze w tym samym miejscu, za rogiem wychodząc z apartamentu w Glen. Już znudziło mi się zestrzeliwać agresora, on się odradza po każdym wyjściu z budynku.
A tu tylko animowana głowa "Bla bla, bla bla bla..." następna lokacja do wyczyszczenia.
A Skellige się nie czepiaj, tam pytajniki były po to, by graczowi nigdy nie zabrakło pieniędzy. Taki "intentiona grind".
No może i było (btw. przez Konami XD), ale znalazłeś też jakieś sensowne źródła na to, że IGN dawał wyższe oceny grom Konami bo się bali tego zblacklistowania? No nie, i dlatego też właśnie zostali zblacklistowani - więc tym bardziej potwierdza to mój punkt. Nie zmienia to faktu, że recenzje negatywne co jakiś czas się zdarzają i chocażby dopiero co ktoś walnął 3.5/10 dla dodatku do Cyberpunka. IGN o którym mówisz dał 7/10 Starfieldowi co było odebrane jako "kontrowersyjna" ocena, mimo że oczywiście i tak była wysoka, ale jak na standardy branży to jest już ocena dla
@yeradd: ale co ci potwierdza? tak trudno ci zrozumiec ze ta presja od wydawcow istnieje? poczytaj sobie o tych zblacklistowaniach, bo ty chyba nie rozumiesz dalej.
@SmugglerFan: To, że to jest jeden przykład i to dosyć specyficznego wydawcy odpierdzielającego naprawdę dziwne i niezrozumiałe rzeczy przez ostatnie lata. Po pierwsze, prawdziwa presja na recenzencie musiałaby być wtedy głównie ze strony zarządu takiego IGNa na konkretnym recenzencie (bo fakt jest taki, że w takich publikacjach typu IGN recenzje pisze wiele różnych osób i w zasadzie każdą grę recenzuje kto inny). Na zachodzie są to też często bardzo duże media i dużo z nich typu Washington Post, The New York Times ma po prostu jedną/dwie osoby od coverowania gier. I zarząd tak dużych mediów na prawdę ma najprawdopodobniej kompletnie w dupie co ich recenzent napisze o gierce.
Tak jak już pisałem - wydawcy gier też zależy aby tak duże publikacje napisały o ich grze, bo to po prostu napędza sprzedaż. Tym bardziej, że fakt recenzenci gier rzadko używają niskich not (inaczej niż na przykład krytycy filmowi). I też nie sądzę, żeby wydawcy sądzili że każda ich gra to gówno i nawet jeśli ktoś dał "niższą" notę, nie znaczy że da też niższą ich następnej grze, tym bardziej, że najprawdopodobniej zrecenzuje ją inna osoba. Po prostu takie blacklistowanie dużych publikacji nie ma
@yeradd: jaki jeden przyklad? ty jestes kompletnie nie w temacie, w ogole nie wiesz o czym pisze xd
no i ci recenzenci wiedza jak gry oceniac, zobacz sobie jak np. wonziu
Akurat są tam bardzo dobre recenzje, gościu który recenzuje tam gry jest jednym z bardziej renomowanych recenzentów w branży i potrafi rozkładać recenzowane gry na czynniki pierwsze i trafnie je opisywać jak mało kto.
Zapytaj