Aktywne Wpisy
Caracas +18
Latam około 60-65 razy w ciągu roku. Trochę prywatne (5 razy) reszta służbowo teraz głównie Europa wcześniej dosłownie cały świat.
Zawsze na każdym lotnisku na świecie rozwalały mnie te komunikaty "Pasażerowie lecący do Izraela przypominamy o przejściu dodatkowej obowiązkowej kontroli bezpieczeństwa. Przypominamy, że kontrola jest obowiązkowa a jej czas może wynosić nawet 30 minut."
I zawsze ten widok totalnego upadku społeczeństwa co oni tam z ludźmi robili.
To też nie jest normalny
Zawsze na każdym lotnisku na świecie rozwalały mnie te komunikaty "Pasażerowie lecący do Izraela przypominamy o przejściu dodatkowej obowiązkowej kontroli bezpieczeństwa. Przypominamy, że kontrola jest obowiązkowa a jej czas może wynosić nawet 30 minut."
I zawsze ten widok totalnego upadku społeczeństwa co oni tam z ludźmi robili.
To też nie jest normalny
Takijakja +8
Potrzebuje porady... Od kilku miesiecy mam dziwne poczucie lęku, prześladuje mnie. Dla przykładu jak wychodzę z pracy zawsze mam lęk, że zrobiłem coś źle mimo, że wiem iż tak nie było lęk prześladuje. Cały wolny czas spędzam w łóżku, siedzę do późnych godzin bo niechce spać by następny dzień się nie skończył bo następny może być gorszy i pytanie... Czy jak umówię się na wizytę to potraktuje mnie poważnie, bo ostatnio czytam,
Dosłownie teraz prawie każda kiełba i każda wędlina nawet ta lepsza po 80zł za kg, posiada ten gównainy dodatek.
Tutaj jak widać można i bez tego. Cenowo też spoko bo wychodzi 12,99zł czyli jakies ponad 30zl za kg.
Ogólnie to muszę unikać tego dodatku, bo przez niego mnie wypryszcza i to już kilk godzin po zjedzeniu. No trudno, chyba trzeba samemu zacząć robić kiełby xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#biedronka #jedzenie #gotowanie #gotujzwykopem #dieta
Tak swoją drogą jeżeli przejmujesz się szkodliwością pożywienia to nie powinieneś w ogóle jeść przetworzonego mięsa
@LazyInitializationException: cena praktycznie taka sama :)
@LazyInitializationException: może gdyby dawali go mało to tak, ale żaden producent nie podaje nawet ile wale tego gówna
@LazyInitializationException: wiem i staram się unikać, ale czasem są dni że nie chce mi się
@Damianowski: Wędliny to nie główne źródło azotynów, jakby się mogło wydawać. Większość azotynów w naszej diecie pochodzi z warzyw uprawianych na skalę przemysłową. Dostają się one do warzyw przez nadmierne stosowanie nawozów azotowych. Ciekawostką jest, że azotyny z wędlin i innych przetworów mięsnych stanowią zaledwie kilkanaście procent wszystkich azotynów, które spożywamy.