Wpis z mikrobloga

#kartygraficzne #pcmasterrace #komputer #pytanie #zestawkomputerowy

Karta graficzna NVIDIA Gainward GeForce GTX 1660 SUPER Ghost OC 6GB GDDR6
Pamięć RAM DDR4 Crucial 16GB 3000MHz Ballistix Sport LT Gray CL15 (2x8GB)
Płyta główna Socket AM4 Gigabyte B450M DS3H
Procesor AMD Ryzen 5 AMD Ryzen 5 2600
SilentiumPC Deus G1 500W
Monitor IIYAMA G-Master Black Hawk G2530HSU-B1

miraski, da radę coś tutaj zmienić na lepsze w rozsądnych pieniądzach? nie wiem nawet ile na to przeznaczyć, może powiedzmy z 1-2k pln?
  • 6
@Nemesiss: za bardzo to nie wiem ile, chciałbym móc pograć np. bez zacinek w bf1 podczas mocnej akcji (chociaż u mnie to może być problem z zasyfioną obudową) i pewnie próbowałbym jakieś nowsze tytuły. tak myślę żeby przeznaczyć na to z 1000 do max 2000 złotych.
miraski, da radę coś tutaj zmienić na lepsze w rozsądnych pieniądzach? nie wiem nawet ile na to przeznaczyć, może powiedzmy z 1-2k pln?

@turbine: RX 6700 XT + nowy zasilacz
Wymień zasilacz w kosmos na coś co ma ~750W (czekaj na promocję) za około 300-400zl, kup do tego ryzen 5 5600, zrób update biosu i mintuj tego potworka.

Ogólnie wszystko w tym kompie jest raczej budżetowe, ds3h miały ze sobą duże problemy, z resztą dalej mają.

Jak wymienisz zasilacz + procka to zbieraj powoli na kartę graficzną, ale ta co masz jeszcze będzie dawać radę chwile
@turbine: ryzen 5 3600 za 250zl na OLX, rx 5700 xt za 750zł uzywany na allegro i za reszte kup jakiś zasilacz z allegro lokalnie/olx. Nie bój sie używanych części ja mam zasilacz i karte graficzna z allegro lokalnie i wszystko smiga idealnie 3 lata