Aktywne Wpisy
Antybuka +131
To jakiś portal dla 5 latków? Cenzura na słowo ,,B--ń"? XDDD
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
Czy jakies inne miasto w Polsce ma tak gigantyczne korki, jak #krakow? To w ogóle nie do życia miasto jest do jakiegokolwiek poruszania się. Chyba z 2 razy większe zagęszczenie aut niż we #wroclaw plus do tego jeszcze w tym drugim mieście na wakacje naprawdę aut jest mniej, a Kraków to ciągle wiecznie zatkany niczym woskowiną ucho bezdomnego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W ciągu roku dokładnie +50.8% brutto i na spokojnie dokupuje to co uważam, że ma wartość.
Zaluje w tym roku zbyt wczesnego wejścia w Sunex. Przyznam się, że się napaliłem i po pierwsze nie przeanalizowałem na chłodno (zrobiłem to dopiero później) i nie rozłożyłem zakupów w czasie to teraz pocierpię. Nie sprzedaje bo wydaje się konsolidowac i chyba najgorsze mieć za sobą.
Stresują mnie tylko posty Pana Cyferki, że mi to wszystko Pan Krach zabierze. Ale tylko trochę się stresuje.
Jakoś ten rosnący dolar podpowiada mi, że tu u nas na GPW będzie tanio i ludzie będą chcieć to kupować.
Z tym stresem to jest w ogóle ciekawa sprawa bo mniej go odczuwam jak jest faktycznie źle niż gdy jest dobrze ale mówi się, że będzie źle :D. Taki strach przed tym co może nadejść. Jak już nadeszło to na chłodno do tego podchodzę.
#gielda
Pisze to co mi ślina na język przynosi, możesz nie czytać, wrzucić na czarno i uznać mnie za debila. Polecam.
Obecnie jest stosunkowo latwo sie zabezpieczyc przed recesja i spadkami na gieldach
Rentownosci sa wysoko, naprawde maja duzy dystanst do potencjalnych spadkow w razie recesji i obnizania stop przez banki centralne
Jak ktos chce sie zabezpieczyc przed spadkami, to niech czesc portfela wlozy w obligacje - jak nie ma dzwigni na koncie, to w dlugoterminowe, jak ma dzwignie, to ja preferuje krotki koniec. Moze niekoniecznie polskie, bo to co glapa odwala to byc moze nawet recesja nie obnizy mocno dlugiego konca w
To co Ty proponujesz to obligacje z rynku wtórnego i pewnie US? Czyli kupuje teraz po niższej cenie i opycham jak rentowności spadną (cena wzrośnie)?
Jeżeli tak to mam wrażenie, że tam ruchy są bardzo małe. Tzn do zarobienia jest kilka procent, chyba,
@thenojs jak widać na coś ten post się przydał. Ja się czegoś nauczyłem od Pana Cyferki. Co Ty wyciągasz z dyskusji na tagu to już twoja sprawa ale swoje frustracje prosiłbym wrzucaj w inne wątki.