Wpis z mikrobloga

Mam pytanie. Tak mnie naszło z rana. Bo jak lewica chce wprowadzić, małżeństwa jednopłciowe skoro oni twierdzą, że płeć biologiczna nie istnieje i lekarz "przypasuje" płeć przy porodzie. A homoseksualiści to homofoby/transfoby bo kierują się preferencjami genitalnymi przy wyborze partnera seksualnego. No bo osoba penisopozywna może być i gejem i lesbijką.
#kiciochpyta #pytaniedoeksperta #medycyna #prawo #ciekawostki
Pobierz rifraw - Mam pytanie. Tak mnie naszło z rana. Bo jak lewica chce wprowadzić, małżeńst...
źródło: 234952_print-trimmed-1
  • 16
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Jaque: Jeżeli płeć biologiczna istnieje to dla czemu lewica twierdzi, że lekarz przypisuje płeć przy urodzeniu ? I nie ma różnic biologicznych pomiędzy płciami dla tego mężczyźni nazywani przez lewice kobietami mogą startować z kobietami w sporcie.
Wiesz jedno wyklucza drugie.
A co do homoseksualności - to przecież przez to też lesby lewica nazwała Terfami bo jak tak można nie chcieć penisa swojej koleżanki "lesbijki". Albo, że jeżeli gej nie będzie
@Jaque: Płeć kulturowa to konstrukt fiolozoficzno sociologiczny więc nie mieści się w granicach empirycznej nauki więc moim zdaniem jest fejkiem albo anogdotyczny, zresztą wymyślił to gość który był promotorem pedofilii i dopuszczał sie zachowań pedofilskich w imie nauki.
@rifraw:

płeć chromosomalna (genotypowa) – mężczyźni mają kariotyp 46,XY, a kobiety 46,XX (występują również kariotypy z zaburzoną konfiguracją chromosomów płci)[17]

płeć gonadalna – obecność gonad (u samców jądra, u samic jajniki)[17]

płeć wewnętrzna (gonadoforyczna) – obecność pierwotnych dróg gonadalnych (u płci męskiej z przewodów Wolffa wykształcają się nasieniowody, a u płci żeńskiej z przewodów Müllera wytwarzane są jajowody, macica oraz dystalna część pochwy)[17]

płeć zewnętrzna – zewnętrzne narządy płciowe, prącie u
@korin_: Troche fejk płeć mózgowa nie definiuje czy jesteś facetem czy babą. To trochę tak jak by napisać, że jak facet lubi zmywać naczynia albo nie wiem lubi robić na drutach to jest babą XD No i mózgi męskie i żeńskie się różnią.

I czym się różni niby płeć psychiczna od mózgowej ? Jeżeli psychika to twój mózg to przyjmujemy już, że psychika to taka dusza nieśmiertelna ? Bo wiesz istnieje
@rifraw: może inaczej, każdy facet ma coś z kobiety i każda baba ma coś z faceta. To wąsik pod nosem to cienki głosik, to mało testosteronu to szerokie biodra albo piękne paznokcie.

Więc dla tego patrząc na siura u noworodka da się z 99.999% pewnością rozpoznać jego płeć

@rifraw: płeć gondonalna. Popularnie zwana płcią biologiczną czy po prostu płcią. Jeśli sobie pomyślisz czym jesteś - tak filozoficznie, albo gdzie się
@korin_: Widzę, że utknęłaś trochę w okolicach 2015 roku. Postępowe środowiska lewicowe odrzucają biologię, gdyż ponieważ opierają się na filozoficzno-ideologicznych założeniach wynikających z teorii queer i to stąd wychodzą wszystkie nowe pomysły, a raczej w tym celu są konstruowane. Dla temu przepychane jest hasło - trans kobieta to kobieta czyli ideologiczne naginanie rzeczywistości by rozwalić status quo.

Myślę, że się zgadzamy co do tego, że płeć biologiczna jest dość łatwo określić.
@rifraw: masz jakieś źródła tych Twoich liczb? Co to za przedział 3000-5000+?

No i nie LPG tylko LGBT. LPG to gaz. Jeśli chcesz normalnie rozmawiać o czymś to nie bądź uprzedzony bo wtedy szkoda czasu na dyskusję.

Co do postępowych środowisk lewicowych to akurat jestem gejem i jakoś słyszę o nich tylko i wyłącznie na wykopie i głównie od szurnietych prawakow. Nie żyje za granicą więc ciężko mi powiedzieć jak to
@korin_: Chodziło mi o liczbe nie pamiętam dokładnie czy dzieciaków z diagnozą dysforii czy takich które są pacjentami trans klinik.
Ale pacz tu
https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_dysphoria

Różne badania doprowadziły do ​​różnych wniosków na temat częstości występowania dysforii płciowej. DSM-5 szacuje, że u około 0,005–0,014% osób, którym przy urodzeniu przypisano płeć męską (5–14 na 100 tys.) i od 0,002–0,003% osób, którym przy urodzeniu przypisano płeć żeńską (2–3 na 100 tys.), można zdiagnozować dysforię płciową.
@rifraw: ale to co piszesz nie ma sensu. Nie chodzi o to, żeby wyrzucić T z LGBT tylko, żeby nastolatkowie nie zmieniali płci bo taki jest chalange na ticktocku. Tak samo, żeby dla wyzwania nie rozbijali samochód sąsiada czy głową szklanej szyby.

A osobą trans trzeba pomóc i je wspierać. Jest ich mało, obecnie nie ma lepszej metody niż oberacja i zmiana płci. Ale ten rak związany z sportem trzeba wyplenić.
@korin_: Dla tego napisałem, że jesteś na etapie roku 2015 i nie wiesz co sie dzieje.
Dla ciebie nie ma sensu ale jak ktoś w rządzie UK zobaczył te statystyki to postanowił sprawdzić klinike dla transów travistock i okazało się, że każdemu tam wmawiali bycie transem więc tą klinike zamknęli XD A inne państwa się z takich klinik też zaczeły wycofywać w Europie.
Jak chcesz posłuchać innego zdania to masz -