Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Variv ale grafomania - fajna eksploracja, generuje ci pusta kwadratowa wyspę z kilku presetów i tekstur. Na to kładzie jeden z 10 bunkrów i gotowe o to twoja pusta planeta z kamienia. Powiedz mordo co ciekawego na tych planetach pewnie będą to setki unikalnych zwierząt, zadań czy znajdziek co nie? tysiące planet to tysiące easter eggow i małych historii do przeżycia prawda?
  • Odpowiedz
  • 3
@SzopDemaskuje: co do muzyki przypomnij mi jaka symfonia leciała na zakończeniu gry i napisach końcowych bo wypadło mi z głowy
Nie mam pojęcia, nie przeszedłem głównego wątki. Ty czytałeś mój wpis w ogole?
  • Odpowiedz
@Variv Tak a moje pierwsze pytanie było o planetach. 1000 planet to na pewno znajdę na nich setki unikalnych czynności, modeli i historia do odkrycia co nie? Taka super gra o eksploracji kosmosu więc te planety na pewno nie są puste i po wylądowaniu na 10 będziesz znał już wszystkie 10000
  • Odpowiedz
@Variv Chłopie, ja nie będę Ci udowadniać, że mi po 30h gry eksploracja się podoba. Tobie nie musi. Nikt cię do grania nie zmusza.

Piszesz kilometrowy elaborat publicznie żeby wejść w dyskusję z innymi a na pierwszy kontrargument się splakales A MI SIE PODOBA, to co ten spam napisałeś skoro nie chcesz uzasadnić swojej opinii?
  • Odpowiedz
  • 1
@Rvn10: Nie lubię oceniać cyferkowo gry, szczególnie, że nie ruszyłem prawie zadań i budowania baz. Ja się bawie teraz bardzo dobrze, choc jak pisałem, poczatek (pierwsze 10h) był średni dla mnie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Rvn10: Ale jak miałbym dac ocene na TERAZ to dałbym 8,5/9/10. Moze nawet blizej 9 bo ostatnie 10h było znacznie lepsze.
Jak miałbym oceniać po początku to 7/10
  • Odpowiedz
@Variv Przeciez ta gra to crap na miare 2012 roku z grafika jak gowno optymalizacja rowna 0 do tego totalnie drewnianym gameplayem i wiecznymi loadingami jak w dzisiejszych czasach to sa gry na 9/10 to ja sie nie dziwie ze M$ prezentuje nam co rusz nowe crapy i ma w------e jak ludzie po takim gownie sa zadowoleni xddd Porownujac te gre do np RDR2 czy chociazby Wiedzmina 3 to jakby porownywac
  • Odpowiedz
Wyjaśnijmy coś sobie, jeśli wersja rozwojowa silnika w tym przypadku CE2 to "stary silnik" to na takiej samej zasadzie UE5 to też "stary silnik" bo jest taką samą wersją rozwojową poprzednich wersji. Zarówno CE jaki i UE jako wersje rozwojowe dziedziczy cechy poprzednich wersji silnika (w CE2 np. pudełkowość świata a na UE problemy z kompilacja shaderow czy micro sutteringiem). Pośmiać się możemy, pewne, ale jeśli chcemy być poważni to bądźmy rzetelni.
  • Odpowiedz
  • 1
@Rotevil: Ja szczerze mowiac nie widze wiekszej frajdy w strzelaniu w Warzone niz w Starfield.
Po drugie Starfield to nie FPS, tutaj musisz strzelanie oprzesz rowniez np. zadawanie obrazen od umiejetnosci i przedmiotow etc.
  • Odpowiedz
  • 1
@SmugglerFan: to niech robia gry na silnikach w wersjach stabilnych a nie rozwojowych

Każdy wersja każdego silnika jest wersją rozwojową.

Do tego rzeczy jakie zrobisz na CE nie zrobisz na innych silnikach. Wszystko ma wady i zalety. Ja osobiście wole jak gry są robione na różnorodnych silnikach, a nie że wszystko będzie na Unity czy UE.
  • Odpowiedz
@Variv: Mechanicznie zadania są zrobione lepiej niż w CP2077, zadania mają o wiele więcej możliwości na ich zrobienie, można w każdej chwili coś spartolić i zachodzi potrzeba, aby kombinować, ponieść większe koszta, zrobić zdanie tak, że nie spodoba sie to zlecającemu i utnie nam nagrodę-mniejsza kasa, brak premii itp. Robienie zadań na "pałę" może doprowadzić nawet do wyrzucenia z frakcji.

Czasami w grze czuć klimat gwiezdnych wojen. Niektóre krajobrazy wyglądają
  • Odpowiedz