Wpis z mikrobloga

Wykopowy dział analiz i symulacji gier wojennych, ukrywający się pod kryptonimem „mame mame nie teraz, bo gram counter strika” obliczył, że do zwycięstwa ukraińskiej armii potrzeba dostarczać regularnie 50 czołgów miesięcznie. Już nawet nie chce mi się wołać tego łba, by podał przykłady jak to, wykopy pisały, że Ukraińcy nie potrzebują tyle maszyn, bo to tylko kolejne urojenia wykopach odklejeńców.
No ale mam nadzieje, że Biden to przeczyta, by wysyłać regularnie 50 czołgów na Ukrainę. Klepnie się on w swoje wysłużone czoło i się zdziwi, że on jeszcze na to nie wpadł i zamiast blokować szerszą pomoc dla Ukrainy wyda rozkaz, by zamiast 10 abramsów, zaplanowanych na wrzesień, dodać jeszcze z tak 5 więcej.
A tak w ogóle to żołnierze bo zniszczeniu ich leopardów, ubierają getry w centki i rycząc głosem tygrysa, pewnie dalej kontynuują atak.
Tzn z garstki czołgów który otrzymali Ukraińcy, 20% już zostało zniszczone, na samym początku kontrofensywy ale za to Stany, po wielu miesiącach namawiania uległy i wyślą 30 swoich abramsów (nie na miesiąc, tylko ogólnie)
#ukraina
Opipramoli_dihydrochloridum - Wykopowy dział analiz i symulacji gier wojennych, ukryw...

źródło: obraz_2023-09-02_211604583

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@Opipramoli_dihydrochloridum: Chciałbym cię jakoś kontrargumentować ale w twoim wpisie nie ma żadnej tezy ani argumentów, poza obrażaniem wszystkich dookoła ¯\(ツ)/¯ Ja tylko przedstawiam realne potrzeby jakie ma Ukraińska armia żeby mówić o jakiejkolwiek szerokiej ofensywie oraz o totalnym niezrozumieniu przez zachód potrzeb Ukraińskiej armii. Bez ciężkiego zmechu nie ma ofensywy, dziękuję pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Opipramoli_dihydrochloridum:

1. Średnio dostają 30 czołgów miesięcznie.

2. 20% czołgów zostało UNIERUCHOMIONYCH wczasie pierwszych 48 godzin ofensywy. Dotyczy TYLKO oddziałów biorących udział w walkach. Z tych 20% tylko 20% zostało zniszczonych. Czołgi Uktsińcy już dawno ściągnęli. Po 48 h zmienili taktykę.
  • Odpowiedz