Wpis z mikrobloga

Hej kochani, mam dwa pytania.
1. Czy przysiad ze sztanga wystarczy na nogi?
2. Jak mam serie 1x5 AMRAP to na początku robie rozgrzewkę sama sztanga? I dlaczego w martwym jest seria AMRAP?
3. Ciężary dokładać co tydzien czy po prostu jak widzę ze robie już więcej powtórzeń?
#silownia
M83_ - Hej kochani, mam dwa pytania.
1. Czy przysiad ze sztanga wystarczy na nogi?
2....

źródło: IMG_7088

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy przysiad ze sztanga wystarczy na nogi?

@M83_: Nogi mocno pracują też przy martwym ciągu. Na początek na pewno wystarczy.

Jak mam serie 1x5 AMRAP to na początku robie rozgrzewkę sama sztanga? I dlaczego w martwym jest seria
  • Odpowiedz
  • 0
@Wezwoguleicstont @Ernest_ Z tymi siadami to chodziło mi o to bardziej żeby nie mieć chudych nóg. I widziałem jak inni robią tez na takich maszynach co leżą i wyciskają do góry ciężar albo siedzą i barkami pchają do góry. Bardzo mi zależy na tym żeby nie mieć chudych nóg, po prostu żeby były proporcjonalne do reszty ciała.

Dziękuje kochani za odpowiedzi pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@M83_: Siady, to jedno z najlepszych ćwiczeń wielostawowych na rozwój mięśni ud i nie tylko (podczas tego ćwiczenia aktywuje się kilka innych partii "pomocniczych"). Robiąc siady na pewno w jakimś stopniu rozbudujesz nogi, ale pamiętaj, że nie jest to jedyne ćwiczenie jakie możesz wykonywać. Jeżeli zależy Ci na nadbudowie całego ciała, to ukierunkuj sobie plan tak, aby rozwijać uda w pełnym zakresie. Dobry trening nóg = lepszy wyrzut hormonalny =
  • Odpowiedz
@M83_: Ten plan to straszny meh
- objętość jak dla małego dziecka,
- 9 ćwiczeń na górę 2 na dół,
- mało akcesorii (oczywiście facepulle musiały być XD)
Wygląda jak by ci to rozpisywał koleś co od 2 miesięcy ogląda poradniki Srakera i już został trenerem
  • Odpowiedz
@Wezwoguleicstont
Otototo często dopiero przy ciężkich siadach albo ciągach organizm zaczyna naprawdę rosnąć bo czuje że musi, bo dostaje ostry #!$%@? na treningu. Sam tak miałem.

Machanie sobie sztanga na klatę gdzie #!$%@? te mięsie są wielkości jednej nogi albo i nie to jest gówno, a nie trening w porównaniu z ciężkimi siadami.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pan_Szeryf Ja dopiero ćwiczę od miesiąca i chyba nie potrzebuje jakiegoś super planu? A to jest gotowiec Greyskull LP co kiedyś @Kasahara wrzucał. Lepiej mieć jakiś plan niż żaden :P
  • Odpowiedz
@M83_: No to skoro zaczynasz, to odstaw mocne plany na bok i wrzuć pierwsze lepsze FBW na okres 6-8 tygodni. Później przejdź na konkretniejszy plan jak już Twój układ nerwowy się przyzwyczai. Chyba, że chcesz szybko się zniechęcić z powodu kontuzji ( )
  • Odpowiedz