Wpis z mikrobloga

@Mortimer_Gothic: fajnie że nie używasz wulgarnych, obraźliwych słów.
Dyskusja z kulturą.
Ciekawostka.
Mężczyźni posiadają sutki i łagiewkę sterczową, kobiece ,,fragmenty", zgadnij czemu.
  • Odpowiedz
Mężczyźni posiadają sutki i łagiewkę sterczową, kobiece ,,fragmenty", zgadnij czemu.

@Eskim0s: To nie sa kobiece fragmenty tylko niezalezne od plci, skoro mezczyzni tez je posiadaja. Tak samo jak kosc ogonowa, posiadaja ja ludzie mimo iz nie potrzebuja bo nie maja ogona.

A mezczyzni maja sutki dlatego ze tak wypadlo ze ta czesc ciala rozwija sie u obu plci mimo ze jest wykorzystywana w praktyce tylko przez jedna. Najwidoczniej przyrodzie latwiej
  • Odpowiedz
@Mortimer_Gothic:

Nie do konca. Bo jesli by to byla dziewczynka z jajnikami to by hormony byly zenskie i by sie z tego nie mogl wyksztalcic chlopiec - bo skad by wzial meskie hormony, od ojca?
  • Odpowiedz
Samo słowo ,,płeć" w naturze nie istnieje, a zostało stworzone i opisane przez ludzi, a co za tym idzie?

Może być zmieniane i rozwijane.

@Eskim0s: istnieje w biologii.
Definicje sie nie zmieniaja, chybaze w wyniku ewolucji jezyka, rozwoju nauki, albo propagandy pioracej mozgi. A na pewno nie ma tak ze calkowicie zapominasz o jakims slowie i tym co to slowo znaczy i nie pamietasz jakby to kiedykolwiek istnialo, i nagle wszyscy inni tez
  • Odpowiedz
@Mortimer_Gothic:

Definicje sie nie zmieniaja

Słowo kobieta było kiedyś obraźliwe... podałem losowy przykład.
Słowa się zmieniają, znaczenia ich też.
Czasami do jednego słowa są dodawane nowe znaczenia, a czasami zmieniane na w ogóle
  • Odpowiedz
Tak się składa że mało kto pamięta o przykładzie z słowem kobieta.

Mało jest informacji czemu i kiedy dokładniej zmieniło znaczenie.

@Eskim0s: No to widocznie jestem bardzo stary skoro pamietam takie rzeczy.

Skąd wiesz że tak będzie
  • Odpowiedz
@Mortimer_Gothic:

Nie powiedzialem ze wiem ze tak bedzie przez taki czas, tylko ze aktualnie tak jest.

No to Cię zmartwię, ale już tak nie jest.
Ignorowanie faktów lub nie znajomość faktów, nie zmienia faktów.
  • Odpowiedz