Aktywne Wpisy

tortellonizsosem +312
Biznes po polsku odc. 2137
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-23 o 17.11.13
Pobierz
vieniasn +97
dziś ponury los wylosował mi że dostałem duży kawałek sernika od sąsiadki której prawie nie znam
źródło: 1000048286
Pobierz

Dyskusja z kulturą.
Ciekawostka.
Mężczyźni posiadają sutki i łagiewkę sterczową, kobiece ,,fragmenty", zgadnij czemu.
@Eskim0s: To nie sa kobiece fragmenty tylko niezalezne od plci, skoro mezczyzni tez je posiadaja. Tak samo jak kosc ogonowa, posiadaja ja ludzie mimo iz nie potrzebuja bo nie maja ogona.
A mezczyzni maja sutki dlatego ze tak wypadlo ze ta czesc ciala rozwija sie u obu plci mimo ze jest wykorzystywana w praktyce tylko przez jedna. Najwidoczniej przyrodzie latwiej
Każdy do ósmego tygodnia życia w brzuchu matki jest płci żeńskiej.
@Eskim0s: raczej nieokreslonej
@Eskim0s: istnieje w biologii.
Definicje sie nie zmieniaja, chybaze w wyniku ewolucji jezyka, rozwoju nauki, albo propagandy pioracej mozgi. A na pewno nie ma tak ze calkowicie zapominasz o jakims slowie i tym co to slowo znaczy i nie pamietasz jakby to kiedykolwiek istnialo, i nagle wszyscy inni tez
Słowo kobieta było kiedyś obraźliwe... podałem losowy przykład.
Słowa się zmieniają, znaczenia ich też.
Czasami do jednego słowa są dodawane nowe znaczenia, a czasami zmieniane na w ogóle
@Eskim0s: No to widocznie jestem bardzo stary skoro pamietam takie rzeczy.
No to Cię zmartwię, ale już tak nie jest.
Ignorowanie faktów lub nie znajomość faktów, nie zmienia faktów.
@Eskim0s: a od kiedy?
@Eskim0s: tyle ze ja znam fakty, a to ty twierdzisz ze sie zmienily
@Eskim0s: a to juz zaczal?