Aktywne Wpisy

Castellano +811
Odcinek Breaking Bad „Ozymandias” uznawany jest za najlepszy odcinek w historii telewizji i wciąż jako jedyny ma ocenę 10/10 na IMDB.
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013

nutsheell +12
murki, oficjalnie, oscamowaliście mnie
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta
![[AMA] Anita Włodarczyk - trzykrotna mistrzyni olimpijska](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b6f093af147d3865ac1fdd546e151fd1e79a2a8f06708ae2b0cdfae41a9daa52,q70.png)

I wmawia sie ludziom ze to niby jest potwierdzone naukowo. Ciekawe, bo za moich czasow potwierdzone naukowo bylo ze czlowiek jest ssakiem i sie rodzi jedna z plci i do zrobienia dziecia potrzebne jest dwoch osobnikow przeciwnej plci. I co, juz tak nie jest? Pojawil sie jakis nowy gatunek? W takim razie ten nowy gatunek to nie jest czlowiek, bo czlowiek ma dwie plcie. Czy moze czlowiek wyewoluowal? W takim razie te nowe badania dotycza tylko malego odsetku ktory ma ta mutacje, wiec dlaczego pozostale rasy czlowieka sa calkowicie pomijane? RASIZM!
Jesli jest w tym cokolwiek naukowego, to jedynie dowod na istnienie reptilian, bo ludzie tak nie maja ze sobie moga wybrac plec i to na co wyrosna zalezy tylko od ich upodobania.
#lewackalogika #neuropa #lgbt
- płeć chromosomalna (genotypowa) – mężczyźni mają kariotyp 46,XY, a kobiety 46,XX (występują również kariotypy z zaburzoną konfiguracją chromosomów płci).
- płeć gonadalna – obecność gonad (u samców jądra, u samic jajniki).
- płeć wewnętrzna (gonadoforyczna) – obecność pierwotnych dróg gonadalnych (u płci męskiej z przewodów Wolffa wykształcają się nasieniowody, a u płci żeńskiej z przewodów Müllera wytwarzane są jajowody, macica
Dyskusja z kulturą.
Ciekawostka.
Mężczyźni posiadają sutki i łagiewkę sterczową, kobiece ,,fragmenty", zgadnij czemu.
@Eskim0s: To nie sa kobiece fragmenty tylko niezalezne od plci, skoro mezczyzni tez je posiadaja. Tak samo jak kosc ogonowa, posiadaja ja ludzie mimo iz nie potrzebuja bo nie maja ogona.
A mezczyzni maja sutki dlatego ze tak wypadlo ze ta czesc ciala rozwija sie u obu plci mimo ze jest wykorzystywana w praktyce tylko przez jedna. Najwidoczniej przyrodzie latwiej bylo
Każdy do ósmego tygodnia życia w brzuchu matki jest płci żeńskiej.
Kość ogonowa jest używana przez każdego.
Sutki i łagiewka sterczowa tylko przez kobiety, a występuje u wszystkich, zatem to w ogóle co innego.
@Eskim0s: raczej nieokreslonej
@Eskim0s: w takim razie wtedy lechtaczka czy wargi sromowe to MESKA czesc ciala.
@Eskim0s: bo Y ma geny dominujace, przez co zastepuja te z X?
Błąd.
Każdy jest wtedy płci żeńskiej, lecz niedokończonej.
Hormony więc decydują czy dokończyć co zaczęły i powstaje dziewczyna, czy zmieniają i powstaje chłopiec, ale pozostawiają pewne elementy kobiece i są tym sutki oraz łagiewka sterczowa, nazywana pozostałością waginalną.
Na szczęście źródła naukowe mają inne zdanie niż Ty.
@Eskim0s: Nie do konca. Bo jesli by to byla dziewczynka z jajnikami to by hormony byly zenskie i by sie z tego nie mogl wyksztalcic chlopiec - bo skad by wzial meskie hormony, od ojca?
Poza tym to sa takie formy posrednie ktore dla zludzenia przypominaja zenskie. Jak podasz 3-letniej dziewczynce testosteron to tez nie zrobi
https://pl.wikipedia.org/wiki/Łagiewka_sterczowa
I dalszy długi tekst:
Dyskusja jest o tym jak powstaje LUDZKI organizm, a nie jego modyfikacje gdy już wyszedł na świat.
@Eskim0s: istnieje w biologii.
Definicje sie nie zmieniaja, chybaze w wyniku ewolucji jezyka, rozwoju nauki, albo propagandy pioracej mozgi. A na pewno nie ma tak ze calkowicie zapominasz o jakims slowie i tym co to slowo znaczy i nie pamietasz jakby to kiedykolwiek istnialo, i nagle wszyscy
Słowo kobieta było kiedyś obraźliwe... podałem losowy przykład.
Słowa się zmieniają, znaczenia ich też.
Czasami do jednego słowa są dodawane nowe znaczenia, a czasami zmieniane na w ogóle co innego.
Naciągana teoria spiskowa.
@Eskim0s: No to widocznie jestem bardzo stary skoro pamietam takie rzeczy.
@Eskim0s: Nie powiedzialem ze wiem ze tak bedzie przez taki czas, tylko ze aktualnie tak jest.
No to Cię zmartwię, ale już tak nie jest.
Ignorowanie faktów lub nie znajomość faktów, nie zmienia faktów.
@Eskim0s: a od kiedy?
@Eskim0s: tyle ze ja znam fakty, a to ty twierdzisz ze sie zmienily
Jest aktualnie wiele kategorii płci, a nie tylko jedna odpowiadająca za: posiadanie penisa lub posiadanie waginy.
@Eskim0s: a to juz zaczal?
Nikt nigdy nie wyleczył z żadnego popędu seksualnego.
Lobotomia to trudno nazwać leczeniem, ponieważ skutkuje tym że pacjent zmienia się w warzywko.
Kiedyś był, dziś nie jest.
Tak samo z leworęcznością i rudością.
Kiedyś były uznawane za choroby, dziś nie są.
@Eskim0s: ale nie pytam o poped seksualny tylko transseksualizm.
@Eskim0s a Disney juz zaczal spowrotem zamieniac murzynow na rudych?