Wpis z mikrobloga

Jak wygląda sytuacja z medyczna marihuana jak kiedyś np zlapalaby mnie policja i miałbym przy sobie? Bo receptę daje się w aptece, a na paragonie nie pisze że to trawa tylko wyrób medyczny
#marihuana #prawo
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@koronawirus prawda jest taka że sam paragon i recepta mogą nie wystarczyć jeśli nie będziesz miał marihuany w oryginalnym opakowaniu. Np jeśli cię przyłapią na paleniu blanta w parku. Wtedy mogą cię zatrzymać i wziąć materiał do badań. Ale nie słyszałem jeszcze żeby kogoś trzymali na dołku do rana. Zarzutów też nikt ci nie postawi za legal marihuanę.
  • Odpowiedz
@koronawirus prawda - niestety Policja nadal nie wypracowała sobie procedur i nie wiedzą jak się zachować. Więc przy braku opakowania prawdopodobnie cię zatrzymają - jeśli na dłużej tj spędzisz noc na dołku do można się sądzić ze skarbem państwa o odszkodowanie ale to dluuuga zabawa
  • Odpowiedz
@koronawirus: tak, co dziennie po pracy jak idę z psem to z waporyzatorem, jak idę na miasto czy jakiś spacer tez a w sumie raz ostatnio mijałem 3 dzielnicowych ale nawet się nie odezwali, chyba nie poczuli albo to już starość i uwagi na mnie nie zwrócili ;)
  • Odpowiedz
@koronawirus ja pale ale w Warszawie więc to są ci ludzie od razu po szkole policyjnej co wysyłają ich tu na 3 miechy, więc kilka razy mijałem ich z blantem to spojrzeli ale szybko odwrócili wzrok xD by nie mieć problemów i jak najmniej przyjeżdżać do Wawy do sądu xD
  • Odpowiedz
@koronawirus: dlatego ważna jest konsultacja w rzetelnej przychodni, pacjent powinien mieć w trakcie kontroli
- receptę (na recepcie jest nr telefonu pod który policjant może zadzwonić)
- susz w oryginalnym, aptecznym opakowaniu
- opcjonalnie fakturę imienną z apteki
- opcjonalnie zaświadczenie lekarskie (niektórzy policjanci się czepiają za jego
  • Odpowiedz