Wpis z mikrobloga

Jest jakiś użytkownik Alfy Giulii Q4?
Ciekawi mnie jak wygląda codziennie użytkowanie przy dość małym zwisie. Jak wygląda parkowanie na krawężnikach, spowlaniacze itp?
Osobiście do tej pory jeżdżę Subaru Outbackiem, nigdy o prześwicie nie myślałem jak o ograniczeniu.

#alfaromeo #alfaholicy #motoryzacja

Może ktoś w #lublin by opowiedział na żywo?

• 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LubieSzaszylkiZLublina: Mam. Zależy o co pytasz, bo światła świecą super zarówno drogowe jak i mijania. Ale jeśli pytasz o to czy jeżdżąc z włączonymi światłami drogowymi nie oślepiam innych kierowców, bo matrixy mają za zadanie nie świecić w inne auta to nie wiem. Od razu wyłączyłem tę funkcję, bo wolę nie sprawdzać, czy kogoś oślepiam, tylko po prostu używać świateł w tradycyjny sposób. Na grupkach i forum spotkałem się ze
  • Odpowiedz
@LubieSzaszylkiZLublina: Bez problemu. Z drugiej strony to takie auto, że z przyjemnością jedzie się na myjkę, więc zabrudzenia nigdy długo nie ma xd. A tak serio to był w lecie taki moment, że sporo robali miałem na froncie auta podczas tras. Jeśli rozbite owady przeszkadzały w świeceniu to niezauważalnie.
btw. spryskiwacze chyba montują tylko przy xenonach.
  • Odpowiedz
@beerman przy xenonach są wymagane, ogólnie przy źródłach powyżej zdaje się 2000 lm. Ale niektórzy montują też do ledów, bo led się nie grzeje tak jak halogen i np w zimie się sam nie "oczyszcza" z błota śniegowego.
No ale zakładam, że w śniegu jeszcze nie jeździłeś :)
  • Odpowiedz
@LubieSzaszylkiZLublina: no zimy sam jestem ciekawy pod wieloma względami. Reflektory z xenonami w innym aucie faktcycznie mi obchodziły lodem czasem to faktycznie dało się potraktować spryskiwaczami na początku jazdy. Ale z tyłu miałem ledy to nie było problemów z lodem. Tak sobie teraz myślę, że to może kwestia kształtu lampy. Być może jeżeli szyba lampy jest pionowo a nie pod skosem to wtedy nie zamarzają. Giulia w sumie ma takie
  • Odpowiedz
@LubieSzaszylkiZLublina haha tak czułem, że Julka daje radę na śniegu.
Ja jeszcze na letnich, bo ostatnie parę tygodni jezdzilem tylko po mieście starą mazdą.
Właśnie też pewnie wezmę PA5, bo się zastawiałem jeszcze nad Bridgestone blizzak, ale pewnie dopłacę te parę stówek do Michellinów. W Poznaniu w sumie ledwo jest śnieg, ale święta pojadę do Zamościa to pewnie polatam po zaspach ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czujniki brałeś
  • Odpowiedz