Aktywne Wpisy

DerMirker +70
Witam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ponieważ zostałem już opluty jako użytkownik, który nie przygotował paczuszki, czuję się wywołany do tablicy i ogłaszam co następuje:
Weryfikatorzy odrzucili moją paczkę, ponieważ śmiałem śmieć umieścić w niej DROŻDŻE PIWNE, czyli produkt spożywczy. Rozumiem, że weryfikatorzy jedzą oddzielnie wodę, drożdże i omłot, gdy chcą skosztować chleba, ale dla mnie drożdże to surowiec, który służy do przygotowania produktu końcowego, którym jest P--O. P--o da się wypić i
Ponieważ zostałem już opluty jako użytkownik, który nie przygotował paczuszki, czuję się wywołany do tablicy i ogłaszam co następuje:
Weryfikatorzy odrzucili moją paczkę, ponieważ śmiałem śmieć umieścić w niej DROŻDŻE PIWNE, czyli produkt spożywczy. Rozumiem, że weryfikatorzy jedzą oddzielnie wodę, drożdże i omłot, gdy chcą skosztować chleba, ale dla mnie drożdże to surowiec, który służy do przygotowania produktu końcowego, którym jest P--O. P--o da się wypić i

źródło: temp_file7769228070060956054
Pobierz
Tetsuya +6
Microsoft oficjalnie wycofuje z polskiego rynku Xbox Series X. Oto co mi odpowiedzieli na supporcie:
"The unavailability of the Xbox Series X in markets like Poland and some European countries is largely due to Microsoft's strategic shift towards focusing on cloud gaming and subscription services like Game Pass, rather than on promoting or distributing physical consoles. This change comes in the wake of lower-than-expected sales in these regions. As a result, Microsoft has

źródło: featured-24
Pobierz
No i tu pojawiają się schody bo poza tym ze mi się podoba + mieści się w budżecie to zupełnie sie na tym nie znam, jedynie wiem ze to rower.
Wiec od początku to:
Mam do wyboru Cube Performance z 2022 lub 2023 oraz wersje 500 lub 625 (jakaś chyba WEDŁUG mnie, niewiele znacząca różnica w samym silniku elektrycznym)
No i to jest ten cały dylemat ze nie wiem który rocznik wybierać oraz ta wersje silnikową, jedyne różnice jakie ogarnalem to takie ze wersja z 2022 ma wyświetlacz z jaka prędkością oraz jakiego trybu używamy, a w wersji 2023 wyglada jakby było zrobione po ostatniej linii oporu i jest tylko małe urządzonko która pokazuje jaki obecnie mamy tryb, bez wyświetlacza.
Generalnie wydają się mocno podobne dlatego chciałem zaczerpnąć jakiejś opinii na który się zdecydować, model z 2022 przemawia do mnie bardziej ze względu na kolorystykę oraz ten wyświetlacz ale nie jest to coś co miało by zupełnie zaważyć na decyzji, przede wszystkim ma to działać i spełniać swoje zadanie. Także może ktoś, coś ogarnia w tym temacie? #rower #rowery #rowerelektryczny
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz2022 - stary system, obowiązkowy wielki kontroler z wyświetlaczem, pewnie będzie porzucony w ciągu kilku lat, ale jest w cholerę części i serwisy ogarniają bez problemu
2023 - nowy system (Bosch Smart), z nowym ekosystemem wyświetlaczy i manetek, nowymi bateriami i nowymi silnikami, dosyć wypasioną appką na telefon, ale jest drożej, dużo większym problemem jest odblokowanie prędkości, etc.
Tą manetkę z #2 będzie można zastąpić np Purion
Problem widzę w tym płaskim terenie - potniesz się z nudów jeżdżąc 25kmh, a opinie o "czipach" na grupach Bosch/Emtb są takie, że po 100-300km wyskakuje error i serwis musi to odblokowywać. Podobno rozwiązaniem jest nie instalowanie appki, ale nie sprawdzałem.
A jak masz płasko to może jakiś gravel / road plus? Bo emtb to raczej w góry. Strzelam, że znajdziesz Orbea Gain w tym budżecie. Rose ma takie coś - https://www.rosebikes.de/fahrräder/e-bike/urban/sneak-plus i takie - https://www.rosebikes.de/fahrräder/e-bike/gravel/backroad-al-plus
Trek i Spec to raczej inna półka cenowa.
A osobiście jaram się tym:
https://www.rosebikes.de/fahrräder/e-bike/e-rennrad/reveal-plus ale to poza budżetem
Szczerze, zanim kupisz, weź się przejedź trochę dłużej jakimś podobnym ebikiem, zwłaszcza powyżej 25km/h i sprawdź jaki opór stawia silnik. Pełno teraz wypożyczalni ebajków, weź jakiś na 1h minimum.
Z rowerami elektrycznymi jest jak z autem. Szybko się przyzwyczajasz do osiągów i za chwile chcesz więcej.
Ja po mieście ulicami to tak jeżdzę 30-35km/h i idealnie to się wpasowuje w ruch miejski w godzinach szczytu.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@majorkuprik: a to średni wybór, bo masz dedykowany przycisk do włączania na manetce i nie musisz się bujać z ładowaniem osobno akumulatorków. A dla baterii w rowerze takie światełka to nic.