Aktywne Wpisy
labelle +403
Dwa lata temu przeprowadziłam się do mojego niebieskiego, do miasta oddalonego o 80 km od mojego wcześniejszego miejsca zamieszkania i pracy. Szukałam wtedy pracy na już – i udało się. W 3 dni po przeprowadzce znalazłam pracę w zawodzie (księgowość).
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce

tojapaweu +184
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

@BayzedMan: Napisalem przeciez ze nie zgadzam sie z tym co mówi prof. Modzelewski, a umieszczam go tu po to by uzmysłowić takim jak ty, że nawet jak ktoś mowi takie rzeczy to nie jest ruską onucą siedzącą w Petersburgu.
no, ale p---------c w tv mozna, zawsze to sie mozna w kolko wzajnej adoracji pochwalic, ze no biora do tv wiec musi sie znac
@oydamoydam: Modzelewski od lat serwuje de facto prorosyjską narrację, żadna nowość. A oprócz tego jest skandalicznym dowodem na patologie tworzenia prawa w Polsce. najpierw napisał ustawę o VAT a potem jako "doradca podatkowy nr 00001" zarabia na tłumaczeniu co miał w niej na myśli.
Podsumowując na Wykopie panują jakieś wschodnie zwyczaje, domyślam
A po drugie, faktem jest że Ukraina walczy za siebie, Za swój kraj. Wystarczyłoby zapytać żołnierzy za co walczą. My na tym korzystamy, bardzo mocno. Ale mówienie że walczą za nas jest mocno na wyrost.
@BayzedMan: nasz wojna może będzie za kilka lat (oby nie), jakby nas zaatakowali. Dzisiaj to nie jest nasza wojna. Awomen!
@oydamoydam: XD Chyba nie wiesz o wszystkim. Przeicęz Modzelewski publikuje w skrajnie prorosyjskiej Mysli Polskiej i stamtad jego teksty trafiaja potem np. na RIA Novosti dlatego ,ze sa miejscami bardzo zgodne z rosyjska narracją bo
https://ria.ru/person_witold-modzelewski/