Wpis z mikrobloga

#gitara
Siema. Mam pytanie które mnie męczy od jakiegoś czasu. Gram sobie już około rok no i od początku trzymam kostkę w ten sposób jak na zdjęciu. Gram z nadgarstka, kostkę trzymam luźno trzema palcami (opieram ją o wskazujący i środkowy i przytrzymuję kciukiem) no i nawet mi to jako tako wychodzi.
Oglądając jednak rozne turoriale i tym podobne rzeczy wszyscy trzymają kostkę dwoma palcami (kładąc ją jakby na boku kciuka) no i tak też uczą w filmikach o nauce gry. Starałem się przestawić ale sami wiecie jak to wygląda po roku czasu… no i tu pytanie-czy jest to na tyle zły sposob gry, ze w przyszlosci realnie mi bedzie przeszkadzac? Kostki nie trzymam równolegle do strun tylko pod kątem tak jak się powinno, z tym, że w moim przypadku kostka zwrócona jest w drugą stronę (zdjęcie w komentarzu). Proszę o porady od doświadczonych bo trochę mnie ten temat już frustruje ;)
ratollo - #gitara
Siema. Mam pytanie które mnie męczy od jakiegoś czasu. Gram sobie j...

źródło: IMG_2099

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ratollo: Ja robiłem podpórkę, ale po sugestiach Huberta Więcka przestawiłem się na bez podpórki i z biegiem czasu dochodzę do wniosku, że miał rację. A zajęło mi to kilka dni, chociaż nadal czasem się zapominam. Czy to ma znaczenie jak trzymasz? Może na tym etapie, na którym jesteś nie ma, ale jak dojdzie do konieczności szybkiego grania trioli, może mieć znaczenie kolosalne.
To tak jak z martwym ciągiem - na
  • Odpowiedz