Aktywne Wpisy
szynszyla2018 +44
Mam 30 lvl jestem różowym. Coraz bardziej kusi mnie żeby tak całkowicie realnie dążyć do tego żeby mieszkać na zadupiu. Po prostu zajmować się albo hodowla czegoś albo turystyka. Powinnam mieć prościej bo większość jednak ucieka ze wsi. Jestem psychicznie stworzona do życia na zadupiu. Miasto mnie męczy, ludzie mnie #!$%@?. Po jednym wyjściu do klubu już jestem #!$%@? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■ ) a tak jest 23
Juandeaustria2 +469
#ogorki #kiszenie #ogrodnictwo #pomidory
@Dorciqch : może być też orzech, i pewnie wiele innych. (albo chlorek wapnia :) )
@cichy-spokojny-grzeczny To, że się szybciej ukisza to istotna kwestia dla chrupkości. Żeby ogórki były chrupiące chcesz możliwie skrócić czas od krzaka do ukiszenia. Więc jak najświeższe ogórki i jak najlepsze warunki kiszenia.
@walenty-merkel: jak nie ma jak jest.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Jodowanie_soli
Jodowanie nie tylko soli jest w Polsce obowiazkowe. Soli konsumpcyjnej, drogowej nie. Niejodowana jest analogiczna do wina bez siarki, bez dodanej siarki, bo zawiera wystarczajaco.
Są też na świecie tryndy (FDA) ograniczania dostępu do indyjskich i koreańskich wynalazków. Nie jesz patat de la mer, jak Koreańczyk, o smaku siekanej opony w sosie jodynowym - wypalana sól nie dla ciebie.
Nie ma niejodowanej, jest nielegalna w Polsce.
Niejodowana nie oznacza bez jodu.
Badania chemiczne wykazują niedostateczne jodowanie. Ale jodowanie nie ma prawa dawać stalego efektu, bo jod jest lotny. Statystyki epidemiologiczne wykazują dość zadowalajach poziom jodowania.
Jodowana jest nie tylko sól.
@walenty-merkel: nie powielaj bzdur bo jeszcze ktoś w to uwierzy, ok?
@walenty-merkel: oznacza.