Aktywne Wpisy
mickpl +71
Nie wiem czy nadciąga recesja, wszyscy tak mówio, ale jeśli to:
1. Polski indeks zleci do piekła.
2. Zagraniczne spółki zaczną zamykać w Polsce swoje montownie finansowo informatyczne.
3.
1. Polski indeks zleci do piekła.
2. Zagraniczne spółki zaczną zamykać w Polsce swoje montownie finansowo informatyczne.
3.
Gours +32
Konfederacja obrzydziła całkowicie nawet cieszenie się z tego pierwszego od lat medalu w boksie xD widać, że tępa karyna
#paryz2024 #boks #konfederacja #polityka
#paryz2024 #boks #konfederacja #polityka
Czy taka korba już jest do wymiany? Około 12k przejechane. Chciałem wymienić kasetę, korbe, support, łańcuch i kółka przerzutek, ale niestety mój model korby (shimano 105 fc5750) praktycznie jest nie do zdobycia. Początkowo myślałem żeby przejść na 105 r7000 ale to napęd przeznaczony na 11rzedow a nie jak w moim 10 i boję się że może to nie współgrać dobrze. z opcji jakie znalazłem to tiagra fc4700 ktora jest 10rzedowa i teraz rodzi się pytanie co zrobić
opcja 1) zostawić korbe ewentualnie wymienić support
opcją 2) włożyć korbe 105 r7000 11rzedow do mojego napędu 10
opcją 3) włożyć korbe tiagra 4700
opcje wymiany całego napędu na razie nie biorę pod uwagę.
proszę o rady, dziękuję
Tak jak już pisałem, korbę bym zostawił, kaseta już może być do wymiany i bym ją wymienił, support może wystarczy wyczyścić i posmarować, kółka przerzutki nie duży koszt to jak zjechane to wymieniasz, łańcuch to samo.
@asereheaehe: zębatka jest w bardzo dobrym stanie. Zawsze możesz wymienić samą zębatkę (srebrna, ale pierwszy wynik z google):
https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/shimano-5750-type-f-zębatka/135997673/p
Suport możesz wymienić, ale jeśli działa i nie ma z nim problemów, to nie widzę sensu.
@asereheaehe: what!? Co to za łańcuch który wytrzymał 12kkm? Poka zdjęcie kasety po tym przebiegu.
Suport jak Mireczki wyżej piszą - dopóki nie trzeszczy i nie masz luzów na osi to nie ruszaj, ewentualnie wyczyść go z brudu i tyle.
Kółka przerzutki kosztują jakieś śmieszne pieniądze, pamiętaj tylko że one nie są identyczne i są kierunkowe (a przynajmniej to dolne).
@MoonlightSh: generalnie póki nie zaczniesz czytać forów rowerowych to nie wiesz, że masz łańcuch i kasetę do wyrzucenia. Ja najtańszym tribanem na microshifcie zrobiłem też dobre tysiące kilometrów, a podobno i kaseta i łańcuch tam to gówno ( ͡° ͜ʖ ͡°)