Wpis z mikrobloga

Coś czego nie przestrzegałem przez większość życia, to jak duże znaczenie ma ubieranie się w kwestii atrakcyjności wizualnej (bo nie wiem czy można nazwać to fizyczną). I myślę, że nie tylko ja tak mam, ale wielu mężczyzn z dość prostego powodu: mężczyźni nie zwracają uwagi na ubrania kobiety. Jeśli dziewczyna im się podoba, to może chodzić w osranym dresie.
Kobiety zwracają uwagę na swój ubiór, więc zwracają też uwagę na swój ubiór, mężczyźni nie zwracają uwagę na ubiór kobiety, więc nie zwracają też uwagi na swój ubiór.

Oprócz aspektu stricte wizualnego - stylizacja wygląda fajnie lub nie - jest też kwestia proporcji ciała. W przypadku kobiet nie ma jednej wymarzonej proporcji ciała, może ona nosić ubrania over-size czy za małe, to w przypadku mężczyzny sylwetka ma duży wpływ na atrakcyjność. Już za pomocą samych krojów można zmienić sylwetkę na dużo gorszą lub dużo lepszą. Sam jestem wysoki i szczupły i przez większość życia nosiłem za duże ubrania, żeby wyglądać jak (pic rel), a dziś widzę, że #!$%@? sylwetkach w ubraniach to nie wina mojej sylwetki a ciuchów.

Dlatego uważam, że zmianę swojej prezentacji się powinno zacząć od garderoby.

#wychodzimyzprzegrywu #looksmaxing #modameska #moda #rozowepaski
OktawianAugust - Coś czego nie przestrzegałem przez większość życia, to jak duże znac...

źródło: temp_file5014154597143341302

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OktawianAugust moim zdaniem, na odwrot. Chocby nie wiadomo, jak dobrze sie ktos ubierze, gosc w spranej, luznej koszulce, na ktorej i tak odznacza sie klatka i kaptury, z zadbana twarza, bedzie wygladal po prostu lepiej.
  • Odpowiedz
  • 0
@N0vember masz przykład zdjęcia powyżej, gdzie nawet nie widać sylwetki gościa. mógłby tam być sam mister olympia, a nawet byś nie wiedział. Nawet jak ktoś jest gruby, to jest w stanie to ukryć ubraniami, tak samo szczupły, ale jak ma bardzo dobrą sylwetkę, ale beznadziejnie dobrane ubrania, to będzie wyglądał gorzej. Warto też dodać, że kwestia stylu to nie tylko ubrania, ale też biżuteria chociażby.
  • Odpowiedz
@OktawianAugust ale on ma garnitur za duzy o trzy rozmiary. Widujesz takich ludzi na codzien?

Przykladowo, na tym zdjeciu gosling ma doslownie odwrocona koszulke tyl na przod, do tego z dziurami, i conajmniej jeden rozmiar za duzy i ma dzieki temu ten look buntownika, outsidera (wiadomo, rola do filmu). Ale wciaz wyglada dobrze wlasnie dzieki sylwetce i dobrej twarzy.
N.....r - @OktawianAugust ale on ma garnitur za duzy o trzy rozmiary. Widujesz takich...

źródło: temp_file3922501757048455493

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
ale on ma garnitur za duzy o trzy rozmiary. Widujesz takich ludzi na codzien?

Tak, sam kiedyś chodziłem w za dużych ubraniach i wyglądałem podobnie choć mam około 195. Znam również sporo osób niższy, które chodzą w źle dobranych ubraniach np. długie ubrania i niskich pomniejszają optycznie sylwetkę, a kiedy są oversize to już w ogóle.

Przykładowo, na tym zdjeciu gosling ma doslownie odwrocona koszulke tyl na przod, do tego z dziurami

dobre
  • Odpowiedz
mężczyźni nie zwracają uwagi na ubrania kobiet

@OktawianAugust: Bzdura, mężczyźni jak najbardziej zwracają uwagę na sposób ubioru kobiet i często nawet kobietom przez myśl nie przeszłoby w jaki sposób mogą one zostać potraktowane za sprawą noszenia pewnych rzeczy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404 o jakim zwracaniu mówimy? Jeśli chodzi o atrakcyjność, to mają mały wpływ, trochę mówi o osobowości (jeśli ktoś lubi zbuntowane dziewczyny, to laska w sukience z kwiatami raczej mu nie siadzie), ale poza tym nie na to dużego znaczenia.
  • Odpowiedz
@OktawianAugust:

Jeśli chodzi o atrakcyjność, to mają mały wpływ

Bzdura, jeśli ubrania niemiałby wpływu na atrakcyjność kobiet to duża część z nich nie podążałaby aż tak za modą chociażby lub nie ubierałby się w taki sposób, aby podkreślić swoją figurę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404 No właśnie o tym piszę wyżej. Kobiety zwracają uwagę na ubrania u mężczyzn, dlatego drogą indukcji dochodzą do tego, że mężczyźni zwracają uwagę na ubiór. Mężczyźni przeciwnie, nie zwracają na to uwagi u dziewczyn, więc sami też o to nie dbają u siebie.

Trochę tak jak z siłownią u faceta, który łazi, robi formę, a tak naprawdę forma 1 rok na siłowni jest tak samo atrakcyjna, a może nawet bardziej
  • Odpowiedz