Wpis z mikrobloga

Siema, potrzebuje kilku informacji od speców programistów15k i tym podobne

Miałem monitor MSI 27 cali z wadą, dwie kreski czerwone cieniutkie szły - no i grałem sobie w tibijke, ale od jakiegoś czasu miał taki problem, że jak uruchomiłem klimatyzacje i załączał się ten box na zewnątrz (w skrócie zaczynała chłodzić) to jak by komputer/monitor ściągał jakieś elektrofale (XD) i gasił mi sie monitor i paliło się tylko podświetlenie, gaszenie i odpalenie od nowa pomagało dopiero. A ci co grali w tibie wiedzą, że jak wpadniesz w full trap na wylaczonym monitorze to gleba i trzeba dwa dni odrabiać level..

No i zmieniłem monitor na iiyame tez 27 cali no i teraz problem zniknął, lecz nie do końca. Myślałem, że to monitor ale teraz czasem biegnę i na milisekundę na ekranie zrobi się taki "śnieg" i znika. Nie gaśnie ekran, chociaż od wczoraj raz mi zgasł ale po 2 sekundach odpalił się znowu sam.
Od czego to jest problem? Karta graficzna GTX 1070 od Zotac, myślę, że karta sprawna raczej bo w momencie kiedy klimatyzacja się odpala to takie coś sie dzieje, no i czasem jest takie dziwne "cyknięcie" i wtedy też to się działo.. Nie mam już pojęcia co to może być

#informatyka
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach