Wpis z mikrobloga

Czy Orlen odrobi odcięcie dywidendy do dnia wypłaty?

• Tak 26.3% (30)
  • Nie 43.0% (49)
  • Nie wiem 30.7% (35)

Oddanych głosów: 114

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@1masa: ok. Frajer (ja) skupował za 52-57 zł.

Jak nie będzie Armageddonu na rynkach światowych to za 2 lata widzimy się na 100zl.
Mozesz screena robić.
  • Odpowiedz
@markier: kurde ja się pakowałem po 63, zastanawiam się właśnie, czy nie sprzedać teraz i brać dywidendę + zysk 2zl na akcji i czekać aż trochę go w kiblu spuszczą, czy może czekać grzecznie na okolice 70
  • Odpowiedz
@markier: Ja już na Orlenie zarobiłem kilka razy i nawet zapomniałem że to miałem. Zaraz będzie czyszczenie na giełdzie, gospodarka chińska zalicza kolejne miesiące z dwucyfrowym spadkiem w eksporcie i imporcie towarów. To już koniec hossy. Teraz tylko szorty biorę pod uwagę a że jestem leniwy to pewnie etf wig20short wezmę. Czekam tylko na domknięcie się wskaźników
  • Odpowiedz
Zaraz będzie czyszczenie na giełdzie, gospodarka chińska zalicza kolejne miesiące z dwucyfrowym spadkiem w eksporcie i imporcie towarów. To już koniec hossy.

@1masa: a co jesli doj3bią kolejnego stymulusa? :)
  • Odpowiedz
@1masa frajerem jest ten, kto pisze, ze na 100% coś się wydarzy na rynku, ewentualnie marnym trollem. Obstawiam to drugie, bo pojawiłeś się niedawno na tagu i 100% twojej aktywności to p---------e o spadkach i shortowaniu
  • Odpowiedz
@maniek74: przecież wczoraj wklejalem screena z mojego konta maklerskiego z longami które wcześniej zrealizowałem a teraz uważam że rynek pójdzie w dół
  • Odpowiedz