Wpis z mikrobloga

Jak myslicie czy to dobry pomysł... Obok mnie mieszka berbeluch (caly dzien chodzi nagrzany i jest / a wsumie bardziej był typowym zbieraczem góówna) Na podwórku ma normalnie śmietnisko z 10 foteli jakieś wersalki lodówki stare TV i inne #!$%@?. Byście na moim miejscu olali temat i np. odgrodzić się płotem betonowym / siatką maskującą czy ew. próbować się z nim dogadać i ew. poświęcić 1-2 dni i pomóc mu to wywieść?
#somsiad #pytanie #pytaniedoeksperta #alkoholizm #sasiedzi #bekazpodludzi
artem17 - Jak myslicie czy to dobry pomysł... Obok mnie mieszka berbeluch (caly dzien...

źródło: 6d4a327d73024583d5dcc418845a9b1e

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • 0
@Thom84: już dałem mu kilka argumentów :D
dostanie troche złomu typu miedź, aluminium ~warte z 50zł
Tylko zastanawiam się nad jednym, jak danego dnia będzie skory do wywózki to czy za tydzień nie będzie mnie wyklinał gdzie sie podziały jego 'skarby' jak piszesz heh
  • Odpowiedz
  • 0
@artem17 ...i zacznie zbierać od początku. Miałem takiego delikwenta jak jeszcze w bloku mieszkałem. Masakra.
Tego typu człowiek nie myśli w naszymi kategoriami.
  • Odpowiedz
@artem17 tu trzeba z 10 kontenerów żeby to wywieźć, koszt pewnie 4-6000 zł. Nic tu się nie da sensownego zrobić, można tylko do wszystkich mozliwych instytucji i służb zgłaszać nielegalne śmietnisko czy jakieś zagrożenie pożarowe. Moze miasto na koszt sąsiada to usunie
  • Odpowiedz
  • 1
@artem17 uderz do władz miejskich/gminnych
ogólnie to ciężka walka. To tak naprawdę jest nielegalne wysypisko śmieci tylko dla tego jegomościa to śmieci nie są i tu pojawia się problem.
  • Odpowiedz