Aktywne Wpisy
KaiserBrotchen +646
Mirkwood +8
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Dostałem kosztorys OC+AC za nową Model Y.
#motoryzacja #samochody #tesla
@Ashurbanipal ciężko powiedzieć, zależy mocno od auta, ale myślę że przy podobnej wartości min 100-200 więcej
Najtańsze oferty były od 327€ xD
Btw nie chodzi czy gdzieś jest taniej czy drożej, śmieje się z tych teorii.
w PL teraz płace 2,6k pln AC+OC za samochód o wartości 145k pln
Tu nie ma takich pakietów jak w Polsce (i słabo się opłaca u dilera)
We Francji nie istnieje coś takiego jak wartość samochodu w AC. Ubezpieczenie pokrywa tyle żeby doprowadzić/zastąpić auto do identycznego stanu.
A mogę wziąć GAP dodatkowo na 4 lata za 200€ rocznie
Mam na pierwszej stronie wpisane SUMA UBEZPIECZENIA: 145k
No tak, oddadzą tyle ile trzeba żebyś miał taki sam.
Ciekawy przykład z dupy. Babka miała starą r19, złom totalny, tylko z automatem. Nie zaciągnęła ręcznego i wjechał do stawu. Ubezpieczalnia zapłaciła 4k€ bo tylko jedna R19 z automatem była na sprzedaż, akurat za tyle xD
Nawet z Gap nie masz wpisanej wartości. Dadzą tyle ile na dzień szkody będzie kosztować takie auto
A dostawanie kasy do łapy nie? Jeszcze bardziej.
Tu jeśli nie masz całki to nie dostaniesz kasy na naprawę do łapy tylko wybierasz warsztat i bezgotówkowo.
Francja pod tym względem bije na głowę Polskę. Później jak sprowadziłem się do PL to za samo OC mi wołali prawie 5 tysięcy ZŁ. XD
https://www.lonelyplanet.com/articles/escape-the-obvious-france-french-riviera-alternative-vendee