Wpis z mikrobloga

• 1
@Yelonek: samo takie podstawowe OC jest droższe ale z AC zawsze było tańsze. I możesz wykupić na każdego gruza.
@Ashurbanipal ciężko powiedzieć, zależy mocno od auta, ale myślę że przy podobnej wartości min 100-200 więcej
  • Odpowiedz
  • 0
@zibizz1: kwestia jakie to ubezpieczenie. O ile oc to wszystko jedno, to przy ac już się przebiera.
Najtańsze oferty były od 327€ xD
Btw nie chodzi czy gdzieś jest taniej czy drożej, śmieje się z tych teorii.
  • Odpowiedz
  • 0
@dzem_z_rzodkiewki: nie, to moje prywatne.
Tu nie ma takich pakietów jak w Polsce (i słabo się opłaca u dilera)

jaka jest wpisana wartość samochodu?

We Francji nie istnieje coś takiego jak wartość samochodu w AC. Ubezpieczenie pokrywa tyle żeby doprowadzić/zastąpić auto do identycznego stanu.
A mogę wziąć GAP dodatkowo na 4 lata za 200€ rocznie
  • Odpowiedz
@PiotrFr: wut? przecież muszą ci ileś oddać kasy jak ci samochód ukradną. Ja mam wpisane 145k i tyle mają mi oddać przez rok jak samochód zostanie skradziony lub pójdzie całka

Mam na pierwszej stronie wpisane SUMA UBEZPIECZENIA: 145k
  • Odpowiedz
  • 1
przecież muszą ci ileś oddać kasy jak ci samochód ukradną

No tak, oddadzą tyle ile trzeba żebyś miał taki sam.
Ciekawy przykład z dupy. Babka miała starą r19, złom totalny, tylko z automatem. Nie zaciągnęła ręcznego i wjechał do stawu. Ubezpieczalnia zapłaciła 4k€ bo tylko jedna R19 z automatem była na sprzedaż, akurat za tyle xD
  • Odpowiedz
  • 0
@dzem_z_rzodkiewki: w takiej sytuacji jak masz możesz być stratny, gdy ostatnio auta drożeją. Co z tego że masz wpisane 145 jak teraz taki kosztuje np 160k?
Nawet z Gap nie masz wpisanej wartości. Dadzą tyle ile na dzień szkody będzie kosztować takie auto
  • Odpowiedz
@PiotrFr ja za mojego civica 6 coupé 1.6 płaciłem miesięcznie bodajże 70€ za OC i AC + lawetka.
Francja pod tym względem bije na głowę Polskę. Później jak sprowadziłem się do PL to za samo OC mi wołali prawie 5 tysięcy ZŁ. XD
  • Odpowiedz
@PiotrFr to było pare lat temu. W każdym razie warto zaznaczyć, ze auto miałem we Fr zarejestrowane na siebie i miałem 20lat. W Polsce w tym wieku OC i AC by mnie wyniosło pewnie 20 koła..
  • Odpowiedz