Wpis z mikrobloga

@ChlopoRobotnik2137 co do soli to faktycznie było to dość szokujące i oburzające jednak z czysto technicznego punktu widzenia... czym się różni sól techniczna (wypadowa) od soli spożywczej poza sposobem pozyskiwania? jeżeli nie była toksyczna to w zasadzie w czym problem?

a mięso to już w ogóle... mięso było dobrej jakości przeznaczone do spożycia. To że miało 50 lat świadczy tylko o jakości sposobu przechowywania. Wyobraź sobie że szynka parmeńska dojrzewa do 2
co do soli to faktycznie było to dość szokujące i oburzające jednak z czysto technicznego punktu widzenia... czym się różni sól techniczna (wypadowa) od soli spożywczej poza sposobem pozyskiwania? jeżeli nie była toksyczna to w zasadzie w czym problem?


@Sprus: podejrzewam ze sol techniczna nie musi spelniac jakis warunkow jak sol spozywcza. To tak jakbys bral olej z kanalow ( patrz Chiny) i smazyl sobie na nim pierogi

a mięso to