Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci kiedy wszyscy wokoło #!$%@?ą jaka jest pompa na BK2%, ale Ty spokojnie wchodzisz na mirko i ten koleżka z bordowym nickiem ze stoickim spokojem tłumaczy Ci, że program to kapiszon, bo póki co jest wniosków kredytowych, a w ogóle to ceny nieruchomości zaraz będą spadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
affairz - #nieruchomosci kiedy wszyscy wokoło #!$%@?ą jaka jest pompa na BK2%, ale Ty...

źródło: wzrosty-cen

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
@affairz: 13700zł za metr kwadratowy, spokojnie rok czasu oszczędzania na całe dwa metry kwadratowe to mógłbym przy tym poziomie cen oczekiwać że muszę tylko oszczędzać 35 lat + oczywiście nowe wyposażenie, samochód i wykończeniówka bo jak na pompie to na pompie pi razy drzwi 45lat oszczędzania i mogę się wprowadzać do swojego kurnika developerskiego xD
  • Odpowiedz
@affairz: przeciez takie ceny były w gdańsku w 2020 i 21 roku na inwestycjach. Cennikowo największe mieszkania 100M2 + były sprzedawane po 9800

moe podesłać wam cenniki kilku inwestycji Nad Motławą czy Letnisko Gdańsk
  • Odpowiedz
  • 0
@GeDox: o to ciekawe bo mi na otodom wyskakują tylko 2 aukcje komornicze od syndyka, gdzie jest cena wywoławcza a nie cena do zakupu, może podeślesz przykłady takich mieszkań do 100k w Krakowie?
  • Odpowiedz
  • 6
@GeDox: ani to nie jest do 100k (kosztuje 109k), ani to nie jest mieszkanie (mieszkanie zgodnie z ustawą musi mieć minimum 25 metrów), ani to nawet nie jest lokal do zamieszkania, bo wymaga wykończenia
  • Odpowiedz
@affairz: nie rozumiem tego fenomenu. Koszty budowy lecà na ryj. Po co kupować tak przewartościowane mieszkanie jak można sobie budować dom. Pod Poznaniem działka 250k plus 600k kredo z bk i znacznie lepiej niż w chowie klatkowym. Kto to kupuje po takich cenach? Z pewnością nie rodziny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ykk1: tak. Systemem gospodarczym jest to realne. Dom 80-100mkw, bardzo prosta bryła no i standard ikea, a nawet olx hunter. Moje 180mkw plus poddasze bedzie kosztowalo 650k do deweloperskiego. W duzym miescie kupisz mieszkanie o zblizonym metrazu pod klucz na rynku pierwotnym? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
tak. Systemem gospodarczym jest to realne. Dom 80-100mkw, bardzo prosta bryła no i standard ikea, a nawet olx hunter. Moje 180mkw plus poddasze bedzie kosztowalo 650k do deweloperskiego. W duzym miescie kupisz mieszkanie o zblizonym metrazu pod klucz na rynku pierwotnym? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@PanieAreczku: Też myślałem nad budową domu. Ale finalnie wyszło tak że mieszkanie w pobliżu szkoły, lekarza, sklepów i stacji pkp mam
  • Odpowiedz
ale Ty spokojnie wchodzisz na mirko i ten koleżka z bordowym nickiem ze stoickim spokojem tłumaczy Ci, że program to kapiszon, bo póki co jest wniosków kredytowych, a w ogóle to ceny nieruchomości zaraz będą spadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@affairz: Dlatego zamiast koleżki z bordo, jako źródło informacji o rynku nieruchmości wybierasz tik toka wrzuconego przez sympatycznego człowieka sukcesu w koszuli, o loginie "Damian Pośrednik"
  • Odpowiedz