Wpis z mikrobloga

#linux #ubuntu #unity

Co się zmieniło?

- zrobili nowy dekorator okien. Przy okazji rozwalając wszystkie style oprócz Ambiance i Radiance.

- ni c---a nie używać "Dekoracja Okien" w CCSM. Rozwala Unity.

- prawdopodobnie naprawili błąd z niezapamiętywaniem układu klawiatury, przez co był idealnym systemem dla #michau

- teraz mając malutki ekran i używając programu z dużą ilością pozycji w menu, jak na przykład Gimp i LibreOffice pozycje nie mieszczące się na górnym panelu będą zawijane.

- biorą się za wsparcie ekranów o bardzo dużej gęstości PPI.
qnebra - #linux #ubuntu #unity

Co się zmieniło?

- zrobili nowy dekorator okien....

źródło: comment_0q5aq8QFu23VH5Rc7bSQg2aPeBBC4hP5.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Synekdocha: Unity nie jest dobre i nigdy nie było. Masz do wyboru zainstalować Gnoma, Xfce i wszystko co ino a wtedy nie masz z niczym problemu bo tak samo chodzi (w sensie kompatybilność, sterowniki, pakiety itp)
  • Odpowiedz
@xzn_: No tak tylko jak zainstalowałem w Xubuntu 10.10 to nie mogłem zmienić karty dźwiękowej bo nie było żadnego narzędzia do jej zmiany a jedynie do zmiany głośności. Musiałem zainstalować gnome-sound-aplet który pociągał za sobą pół gnoma conajmniej
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Global Menu to świetna sprawa. Nie rozumiem jak można mieć do tego jakieś zastrzeżenia. Przyzwyczaiłem się do niego do tego stopnia, że aż razi mnie każdy inny system gdzie nawigacja programów zabiera zbędne miejsce ekranu.
  • Odpowiedz