Aktywne Wpisy

MishMashStudio666 +3191
Hejo! Tak jak obiecałem, mam dla Was #rozdajo
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
źródło: temp_file5653171721942055217
Pobierz
Ana77 +20
Boże, nienawidzę siebie. Nienawidzę, że zmarnowałam młodość i nigdy niczego nie doświadczyłam.
Jak widzę moje młode kuzynki, które moją już chłopaków to czuje potworny żal, że całą młodośc siedziałam w czterech ścianach. Boże jak mnie to boli jak widzę ich relacje i wsparcie chlopaków dla nich. Ich radość życia i to, że mają z kim spędzać czas. Jak na to patrze to dla mnie kosmos i rzecz nieosiągalna.
Ja całe życie w
Jak widzę moje młode kuzynki, które moją już chłopaków to czuje potworny żal, że całą młodośc siedziałam w czterech ścianach. Boże jak mnie to boli jak widzę ich relacje i wsparcie chlopaków dla nich. Ich radość życia i to, że mają z kim spędzać czas. Jak na to patrze to dla mnie kosmos i rzecz nieosiągalna.
Ja całe życie w

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

W tej debacie ciężko o złoty środek i opieranie się na faktach historycznych oraz zdroworozsądkowym podejściu w kontekście dzisiejszego konfliktu.
@Tywin_Lannister: Nie przeprosił w 1992 a dzisiaj rosja ustkami k-----k z TASS p------i że to była sprawka Niemców.
@Tywin_Lannister: Zgadza się. Chyba że rozmowa wygląda tak, że ktoś się cieszy, że Świątek przegrała, bo założyła dziś niebiesko-żółtą wstążke.
@Tywin_Lannister: I zajebiście dużo z tego wynika dziś po tych 30 latach. Dlatego śmieszni są ci wszyscy samozwańczy "realiści" koncentrujący się na rozkładzie przecinków w tweetach
(…) Kolejnym przełomem był upadek ZSRR. Na polecenie prezydenta Federacji Rosyjskiej Borysa Jelcyna, 4 października 1992 r. przekazano Polsce uwierzytelnione kopie dokumentów dotyczących zbrodni katyńskiej oraz jej tuszowania. Były nimi m.in. kopie uchwały Biura Politycznego KC WKP(b) z 5 marca 1940 r. i notatki Szełepina z 3 marca 1959 r. Dokumenty opublikowano w 1992 r. w Polsce w zbiorze Katyń. Dokumenty ludobójstwa. Wtedy też otwarto na pewien czas dla
Komentarz usunięty przez autora
@Tywin_Lannister: Daj oficjalna wypowiedz Jelcyna z przperosinami. Nigdy jeszcze takiej nie było na wykopie a wołam od meisiecy.
Niemcy przepraszaja bo przegrały wojne. Rodzina królewska w UK nie przeprasza za zbrodnie kolonializmu, to samo prezydent Francji.
Pokonaj Ukraine to może przeprosza.
No, Rosja już od dłuższego czasu się wycofuje z tej całej odpowiedzialności za Katyń. Jelcyn i Gorbaczow to jacyś dupokraci, coś tam naopowiadali i dali dokumenty, ale w sumie nie wiadomo.
@Tywin_Lannister: dokładnie. Ukraina to państwo w stanie wojny, powinni swoim sojusznikom lizać dupę do czysta, a oni nie potrafią przeprosić za ludobójstwo i przestać gloryfikować największych zbrodniarzy...
Coraz mniej osób teraz popiera pomoc Ukrainie, co pokazują chociażby wysokie wyniki konfederacji w sondażach. Jeśli tak dalej pójdzie to źródło z pomocą dla Ukrainy będzie coraz bardziej wysychało, no ale niech sobie
jednostki to łakną przeprosin jako takich,
Nikt mocny nie oczekuje przeprosin bo wie swoje i w dupie ma opinię przeciwnika.
Z nami to inne kraje mają łatwo, wystarczy nas przeprosić i sprawa załatwiona. Podajcie sobie ręce, nie ważne kto zaczął.
https://katyn.ipn.gov.pl/kat/histori/walka-o-prawde/przyznanie-sie-rosji/12123,quotZal-za-grzechyquot.html
@Kutazero1234: Nie jest wystarczajace źródło, skoro nie ma nawet cytatu. Nie jest ot nawet opracowanie hisotryczne, ala jakas notka do tego anonimowa.