Wpis z mikrobloga

Cześć, byłem u dermatologa i polecił mi izotek. Brałem już inny lek tego typu (axotret) ale za krótko i nawróciło mi zapalenie mieszka włosowego, tym razem na brodzie... problem w tym, że nie mam kasy biegać sobie po lekarzach co miesiąc po recepty na to. Czy wskazanym byłoby wziąć z jakichś stron za 50zł gdzie wystawiają e-recepte online recepty na izotek i stosować go samemu? Jakie mieliście dawkowanie przy tym? Ja brałem chyba 40mg/dzień kiedyś Axotretu, przy 110kg (teraz ~103kg). Do tego lekarz chce badania na krew, gdzie nie mam czasu ani (co sie będę oszukiwać) chęci na nie iść, robić jakichś testów wątrobowych (miałem kiedyś, chlałem przy axotrecie i zawsze było miód malina). Takie recepty w ogóle mi wystawią? Warto? I dopiero po ~pół roku zrobić sobie badania co chciał lekarz i do niego iść że jestem głupi i sam sie leczę? :D

#izotek #dermatologia #lekarz
  • 4
  • 0
@miszczu90: mam przepisany fucidin na to co mi już wyskoczyło, ale to zwalcza (a raczej powinno, bo gówno daje), a nie zapobiega. Ja muszę brać izotek bo na mnie działa.