Cześć, byłem u dermatologa i polecił mi izotek. Brałem już inny lek tego typu (axotret) ale za krótko i nawróciło mi zapalenie mieszka włosowego, tym razem na brodzie... problem w tym, że nie mam kasy biegać sobie po lekarzach co miesiąc po recepty na to. Czy wskazanym byłoby wziąć z jakichś stron za 50zł gdzie wystawiają e-recepte online recepty na izotek i stosować go samemu? Jakie mieliście dawkowanie przy tym? Ja brałem chyba 40mg/dzień kiedyś Axotretu, przy 110kg (teraz ~103kg). Do tego lekarz chce badania na krew, gdzie nie mam czasu ani (co sie będę oszukiwać) chęci na nie iść, robić jakichś testów wątrobowych (miałem kiedyś, chlałem przy axotrecie i zawsze było miód malina). Takie recepty w ogóle mi wystawią? Warto? I dopiero po ~pół roku zrobić sobie badania co chciał lekarz i do niego iść że jestem głupi i sam sie leczę? :D
@miszczu90: mam przepisany fucidin na to co mi już wyskoczyło, ale to zwalcza (a raczej powinno, bo gówno daje), a nie zapobiega. Ja muszę brać izotek bo na mnie działa.
@mcwrap: Lekarz jest odpowiedzialny za twoje zdrowie, za leki, które Ci przepisuje. Próby wątrobowe, Alt, Ast przy izoteku jest bardzo ważne. Osobiście po twojej wypowiedzi kazałbym Ci opuścić mój gabinet, jeżeli byłbym lekarzem.
#izotek #dermatologia #lekarz
masz medicover albo inne?