Wpis z mikrobloga

hej, mam problem z internetem w moim laptopie. normalnie jak używam żeby pogadać na discordzie albo siedzę na przegladarce to wszystko jest ok, ale jak odpalam grę to mnie zacina na discordzie i co chwilę z gry wywala i pisze że nie mam internetu. na konsoli czy innych urządzeniach wszystko śmiga dobrze. próbowałam wyłączyć firewall ale nic nie dało, siedzenie bliżej routera też nic nie daje.jesli ktos wie co może przyczyną, byłoby super.
jedno jeszcze pytanie, chciałam spróbować połączyć kabel do internetu ale kabel ma inne wejście niż to co mam w laptopie, wiecie może jak to wejście się nazywa to może spróbuję kupić kabel?

#elektonika #laptopy #komputery #kiciochpyta #pomocy
Nooiiizy - hej, mam problem z internetem w moim laptopie. normalnie jak używam żeby p...

źródło: temp_file2985599793822792335

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nooiiizy Kabel jest dobry, musisz tylko odpowiednio włożyć. Jak wsadzisz palca so srodka i lekko pociagniesz w dol to ta część ze "schodkami" powinna sie odgiąć. Sprawdź
  • Odpowiedz
  • 0
@Rudz1elec działa normalnie, wciąż to nie rozwiązuje mojego problemu czemu ucina mi neta jak gry odpalam. będę musiała zabrać go do informatyka bo po to kupiłam laptopa, żebym właśnie mogła z niego korzystać gdziekolwiek.
  • Odpowiedz
@Nooiiizy: spróbuj kilka rzeczy.
W menadżer urządzeń wyłącz usypianie karty WiFi.
A teraz jedzmy dalej. Jeśli dalej problem to
Zaloguj się na router. Pobaw się ustawieniami kanałów WiFi. Spróbuj kolejno 1 7 13. Może któryś z nich będzie działał stabilniej.
Od biedy możesz spróbować włączenie trybu tylko b+g. Bez n. To bardzo mocno spowalnia internet ale działa o wiele stabilniej.
Ewentualnie hotspot z telefonu i zobacz czy
  • Odpowiedz