Wpis z mikrobloga

@Niluseq: Jak będziesz wynajmować już to rób zdjęcia wszystkiego, nawet tego ile jest sztućców garnków etc bo potem o wszystko sie #!$%@?, każda rysa każde obicie ściany filmik z idk ruszającą się deską od kibla czy niedomykającymi się drzwiami od kabiny WSZYSTKO.

Przed samym wynajmem, patrzysz czy ci sie podoba, pytaj o "smaczki" z mieszkaniu, typu czy zlew nie zapycha sie raz w tygodniu regularnie i trzeba np odkręcać kolanko, czy
  • Odpowiedz
@Niluseq: Dokładnie dopytaj o opłąty. Media najczęsciej nie ma problemu (podaje się liczniki i dostejmy fakturę) gorzej jest czy w kwocie odstepnego jest czynsz, czy okaże się, że jeszcze trzeba kilka stówek dorzucić (czego nie było w ogłoszeniu). Ja raz się natknąłem, że w mieszakniu nie było pralki i właściciel nie widział w tym problemu, bo on na studiach woził do rodziców pranie (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@Niluseq: przed wynajęciem, to chyba warto zapytać jakie są opłaty do spółdzielni, czy jest miejsce parkingowe, jaki dostawca internetu. Ważniejsze jest jak już się zdecydujesz. Pamiętaj, że kiedyś będziesz musiał się stamtąd wyprowadzić i możliwe, że nie w tak miłej atmosferze jak przy wprowadzaniu, dlatego dla Twojego zdrowia psychicznego zadbaj przede wszystkim o zdjęcia. Wszystkiego. Zgrać na płytę/pendrive po kopi dla siebie i właściciela. Zapis w umowie, że był protokół
  • Odpowiedz
@Niluseq: moj lanlord kiedys dawno temu mial w umowie ze mam odmalowac mieszkanie na koniec umowy, ogladam je z nim i bylo juz na granicy przyzwoitosci i mu mowie ze tego zapisu nie chce bo w zyciu tak nie #!$%@? scian, usunal. Nie wynajmuj przez biuro!!!!
  • Odpowiedz
@Niluseq: rachunki do wgladu z okresu letniego i zimowego zeby nie zaskoczyly. przed wprowadzeniem porobic foto calej chaty kazdego pomieszczenia i spisac uszkodzenia i wizac podpis od wlasciciela. jesli jest kaucja czy cos to dogadac ze kazucja idzie na ostani czyns czy ostatnie dwa zeby nie zostac #!$%@? na hajs na koniec.
  • Odpowiedz