Aktywne Wpisy
kamilek123 +859
Cześć. Jestem już po operacji tego guza.
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
![kamilek123 - Cześć. Jestem już po operacji tego guza.
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/24679348a329502cbcc2cef501e36b812983ec0ff26a057824c1518ed85a5de2,w150.jpg?author=kamilek123&auth=6578eee820e18e103f12434a659745d7)
źródło: 1720027861292522065571367741426
Pobierz![wersalski_kasztaniQ](https://wykop.pl/cdn/c0834752/0a9029e7da36cb6d78e316237a236765c9196281b21193d49b17d8f0db59370b,q60.jpg)
Mirasy pytanie. Pode mną wprowadziło się małżeństwo 2+2. Dzieci w wieku na oko 3-4 lat. Od rana do wieczora jest wrzask. Nie powiem trochę zaczyna być to uciążliwe. Dodam, że maja metraż taki sam jak mój czyli 45m2 xD. Bije się z myślami czy tam zejść i pogadać z nimi żeby się tymi dziećmi trochę zajęli czy po prostu olać temat bo to dzieci. Byłem już tam raz #!$%@? w drzwi ale
Podpowiedzcie jakieś fajne przepisy i sposoby jak przyrządzić diczyznę w domku :)
#myslistwo #darzmirko #darzbor #dzik #dziczyzna #gotowanie #gotujzwykopem
1) Kroisz w niewielkie kawałki grubości 1-1,5cm grubości
2) 18-24h w marynacie na bazie sosu sojowego z odrobiną octu balsamicznego (ocet opcjonalnie). Nie żeby pływały w zalewie, ale żeby było dobrze oblepione.
3) Grill/patelnia rozgrzana jak się da (z tak małą ilością tłuszczu aby tylko nie spalić patelni)
4) 1-3 minuty z każdej strony, podawać świeże
Takie
@vivanat: Ja daję łopatkę, kark, mięso między żebrami i inne które dam rady wydłubać (sarna droga to skrupulatnie obieram). Jak zwierz stary to tak ja we wcześniejszym komentarzu.
Boczku, a już najlepiej wędzony. W zależności od ilości tłuszczu w boczku między 1/3 masy do 1/2 masy. Sarna na drobnym oczku, boczek na większym. Ja mam formę
no jak jest bardzo chude to można lekko domielić trochę boczku - ale jak dasz kart czy łopatkę to też powinno być ok.. No i jak lubisz tatara to z polędwicy z sarny jest przesmaczny..
Stare i twarde sztuki to do skupu dla Niemców jak zemsta za
Jeszcze pół małej zamrażarki mam różnej dziczyzny to nie śpieszę się z zakupem - do sezonu mi starczy.
Sarnę to jedną, maksimum dwie na sezon biorę. Wolę jelenie bo co prawda trzeba na raz niemałym groszem rzucić, ale jedna robota, mięsa dużo i wychodzi dużo taniej. A przed domem mam tak, więc mam