Aktywne Wpisy
Trabancik +14
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +267
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
to
wprowadził kredyt 2 procent dla wybranych, do którego będziemy wszyscy dopłacać, a ci którzy wzięli wcześniej nie będą mieli żadnej korzyści i ogólnie walcie się frajerzy, co nam zrobicie?
#ekonomia #nieruchomosci #inflacja #kredythipoteczny #kredyt2procent #bekazpisu
I chyba nie do końca zrozumiałeś idee tego wpisu: nie tylko chodzi mi o te dopłaty ale poruszyłem też inne kwestie jak przepisy w wynajmie czy obniżka stóp dla wszystkich.
@robert_blaszczykowski: i #!$%@? takie orły SIEDZĄ tutaj i narzekają jak to te debile z rządu się nie znają na ekonomii xDD
@GOHAN może nie wyzwales ale powyższy cytat do najmilszych nie należy. Pojęcie jakieś mam, brałem kredyt jakiś czas temu, robiłem dużo wyliczeń i wiem co się z czym je. Nie załadowałem się w kredyt po kule także nawet obecnie nie ciąży mi on bardzo mocno. Wręcz moja rata
@robert_blaszczykowski: Nie staje się bardziej kosztowny. Wakacje mrożą kredyt w czasie. Załóżmy, że mrozisz ratę z lipca. Jeśli z jakiegoś powodu zdecydujesz, że nie nadpłacisz to w sierpniu nie zapłacisz więcej odsetek, tylko te, które naliczą się przez miesiąc. Z punktu widzenia kredytu najprościej można powiedzieć, że
@JC97: no ok, tu mnie może trochę poniosło. Kredyt bardziej kosztowny nie jest ale jeżeli ktoś nie nadpłaca, to długofalowo korzyści są znikome.
Piszesz troche tak, jakby ten program MUSIAŁ zostać wprowadzony z jakiegoś powodu dla obecnie szukających mieszkania, bo ci co kupili wcześniej
@GOHAN: wprowadzając rozwiązania które przedstawiłem w poście (albo przynajmniej podejmując działania dążące do tego) poprawiłby się byt o wiele większej ilości osób, nawet niekredyciarzy. I tylko o to mi chodziło
@robert_blaszczykowski: Oczywiście, że nie musiał powstawać. Moim zdaniem żaden z tych programów - ani BK2%, ani wakacje, nie powinny były zostać wprowadzone i jedynie FWK, istniejący od lat, ma sens, natomiast mam bekę z narzekania na BK2% pod tytułem "dlaczego im dają, a nie mi?". Już
@JC97: żeby nie było, nigdy nie oczekiwałem, że państwo mi coś da. Również nie jestem za żadnym z tych programów.
Ale działania z wpisu dążące do poprawy obecnego stanu gospodarki byłyby jak najbardziej zasadne. O to mi chodziło.
Broń boże nie chce teraz jakiegoś programu specjalnie dla kredyciarzy sprzed lipca 2023 albo coś w tym stylu
To w końcu o co chodzi? Ja bym chciał, żeby nikt nie miał tu żadnych korzyści i żeby pozwolono rynkowi nieruchomości naturalnie się ostudzić jak na wielu innych rynkach, na których podwyżki stóp doprowadziły do gwałtownego spadku zainteresowania nieruchomościami, a co za tym idzie cenami.
Ale u
@JC97: dobra, tam w OP powinno być 'a cała reszta nie będzie miała żadnych korzyści'. Trochę z rozpędu to napisałem i nie przemyślałem.
Aczkolwiek nie jest to kłamstwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)