Kurła nie zdałem dwóch matematyk i programowania. Teraz do sesji poprawkowej czekać i może jeszcze ale wątpię. Plus mam jeden warunek z poprzedniego semestru. Chyba rzucę tą informatykę, ja chciałem robić coś z sieciami albo linuxem a to programowanie mnie w-----a. Nie wiem czy przepiszę się gdzieś indziej czy zmienię w ogóle kierunek. Może jakaś filologia zaocznie bo języki mi w miarę dobrze idą. Eh chłop chciał się rozwinąć a g---o z tego wyszło jak zwykle ( ͡°ʖ̯͡°) #studia #przegryw #feels #gorzkiezale
@423frewq4f23 Jak masz matematyki to pewnie jesteś na pierwszym roku gdzie prawie w ogóle nie ma programowania tylko ewentualnie algorytmika. Może warto jeszcze rok zaczekać?
@Malala7: tak, pierwszy rok, jest programowanie w c ale takie zadania typu napisz program który zwraca czy rok jest przestępny nie używając tego i tego a na egzaminach to wiadomo, odpowiednio trudniejsze. A później będę miał jeszcze programowanie obiektowe i matematykę dyskretną
@Szumrzeczny: dlatego nie wiem czy nie lepiej zrobić sobie jakiś licencjat z jakiejś filologii, nie angielskiej, i w międzyczasie robić samemu certy. Wyjdzie taniej a język się też przyda nawet jak jednak zdecyduje się na coś innego niż it ¯\(ツ)/¯
@423frewq4f23: Jak chcesz robić w IT to najlepszym sposobem na naukę są książki + internet i wykorzystywanie tej wiedzy w praktyce, studia dzienne to zwykła strata czasu Znajomy mojego kuzyna studiował infę i zrezygnował, teraz pracuje sobie wygodnie w Javie jako mid w pełni zdalnie Większość pracowników w jego firmie ma "tylko" średnie wykształcenie tak samo jak on i nikt nie ma z tym problemu
@Szumrzeczny: Najlepsze jest w tych uczelniach dowalanie niemożliwego do nauczenia zakresu przez co studenci robale muszą uczyć się rozwiązywać egzaminów/kolosów z zeszłych lat / ściągać / kombinować zamiast rzetelnie nauczyć się czegoś robić. Jakby człowiek by chciał serio być uczciwy i się uczyć normalnie to czeka go powtarzanie roku. Przykład z jednej z topowych politechnik - na jednym semestrze masz przedmiot o web devie i aplikacjach korporacyjnych od monolitu i
@red-wheelbarrow: W punkt! Ten znajomy właśnie dostał się tylko dzięki temu, że skłamał w CV że jest studentem, inaczej nikt by na jego zgłoszenie nawet nie splunął xD Co za p----------e czasy... Nic dziwnego, że potem na wyższych stanowiskach, czy to prywatnych, czy państwowych, siedzą sami życiowi kombinatorzy i krętacze, którzy niekoniecznie są kompetentni
#studia #przegryw #feels #gorzkiezale
Znajomy mojego kuzyna studiował infę i zrezygnował, teraz pracuje sobie wygodnie w Javie jako mid w pełni zdalnie
Większość pracowników w jego firmie ma "tylko" średnie wykształcenie tak samo jak on i nikt nie ma z tym problemu
Ten znajomy właśnie dostał się tylko dzięki temu, że skłamał w CV że jest studentem, inaczej nikt by na jego zgłoszenie nawet nie splunął xD Co za p----------e czasy...
Nic dziwnego, że potem na wyższych stanowiskach, czy to prywatnych, czy państwowych, siedzą sami życiowi kombinatorzy i krętacze, którzy niekoniecznie są kompetentni