Aktywne Wpisy
mistejk +282
OCIEBATON +136
Kolejny raz to powtórzę
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Gdybyście mieli jakieś pytania do polityków (przedstawicieli rządu i opozycji), związkowców, przedsiębiorców działających na rynku zatrudnienia oraz ekspertów, piszcie śmiało. Publicznie lub w wiadomości prywatnej. Chcemy poznać możliwie szerokie spektrum problemów oraz opinii związanych z tematem. Zapraszamy serdecznie.
#ptg #debata #pracbaza #praca #rynekpracy #gospodarka
No jakby się dało jakoś te 2 sprawy połączyć! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Młodzi po studiach chcą dużo hajsu i myślą, że wszystko wiedzą najlepiej. Później się okazuje, że nianczysz gościa przez pół roku aż zacznie być w miarę samodzielny. Się naczytali jak to ktoś w pierwszej pracy 9k zarabia (pewnie brutto a nie
@JohnVanClouds: Problem jest szerszy i bardziej wielowymiarowy. Np. system edukacji, w tym zawodowej, kompletnie niedostosowany do obecnego rynku pracy, ale też tzw. pułapka średniego wzrostu, gdzie na osoby o przeciętnych kwalifikacjach czekają nisko- i bardzo nisko płatne prace. Nie da się zrzucić całej winy (a tak byłoby najprościej) na jedną ze stron tej układanki.
@JohnVanClouds: OP zwraca uwage na systemowe problemy niedostosowania szkolnictwa do potrzeb rynku a Ty wyskakujesz z jakims samorozwojem. To ze czlowiek sie doksztalca w IT to jeszcze nic nie znaczy, rynek musi jeszcze te nowe kompetencje rozpoznac.
1) domowe zadanko dla kandydatów na 10-15 minut (w tym na zastanowienie się nad rozwiązaniem najbardziej optymalnym)
2) rozmowa kwalifikacyjna i test na 30min, gdzie na kartce trzeba było rozwiązać 5