Aktywne Wpisy
maciekqtno +327
Dawul +49
Ja nie wiem co jest z tymi ludźmi nie tak.
Coraz więcej wpisów na wykopie w gorących, w których dorośli 30latkowie żalą się jak 10letnie dzieci, że nie wyszło im w życiu, bo rynek nieruchomości, rynek matrymonialny wszystko be.
Aha no i oczywiście muszą to wplątać dzietność. Gdyby mieszkania były po 5 zł to dzieci by się rodziło na potęgę xD.
O
Coraz więcej wpisów na wykopie w gorących, w których dorośli 30latkowie żalą się jak 10letnie dzieci, że nie wyszło im w życiu, bo rynek nieruchomości, rynek matrymonialny wszystko be.
Aha no i oczywiście muszą to wplątać dzietność. Gdyby mieszkania były po 5 zł to dzieci by się rodziło na potęgę xD.
O
Tak czy nie? Dlaczego?
#emigracja #usa
Emigracja do USA
Milion ludzi rocznie przybywajacych legalnie musi sie mylic
@playboycarti:
Tak, jesli masz umiejetnosci i wyksztalcenie pozwalajace na stosunkowo latwe uzyskanie dobrze platnej pracy (min. 150-200k usd). Wtedy lepiej byc w USA - zarobisz wiecej, na wszystko cie bedzie stac, spokojnie oplacisz sobie ubezpieczenie, bedziesz mial fajny dom i bedziesz mial lepsze zycie w USA.
Nie, jesli mialbys tam sie wyprowadzic i byc robolem za najnizsza. Wtedy lepiej byc w Europie - bedziesz mial lepsze
@haosek: Kanada to nie Stany
@Bloodaxis1: Tylko, ze IT to nie jest wyznacznik dobrych zarobków w USA. USA to raj dla ludzi z wlasna inicjatywa.
Chyba nie ma innego kraju rozwiniętego (czyli nie Polska) gdzie programiści mieliby się tak dobrze jak w Stanach, może Szwajcaria. No przynajmniej rok temu xD.
@playboycarti USA jak coś umiesz. Jak nic nie umiesz to coś w Europie.
@ElMatadore: A czy ja cos takiego napisalem?
@Dentka7 ok, może nie powiedziałeś wprost, ale jak programiści nie są wyznacznikiem dobrych zarobków, to nie wiem kto jest. Chyba tylko lekarze zarabiają szczególnie więcej. I ludzie, którym się udało rozkręcić biznes (czyli jakieś nikłe procenty) na tak dużą skalę
@ElMatadore: Dlatego, ze programisci w USA nie maja statustu jak w Polsce. Maja dobre zarobki, ale podawanie zarobków IT tak jakby to miał byc wyznacznik, i ze skoro IT tyle nie zarabia to nikt tyle nie zarabia to zly argument. W Polsce moze dobry argument, ale w USA nie.